Rudari ponudili sporazum, EPBiH odbila: Proizvodnje uglja nema

preporučujemo

Samostalni sindikat radnika rudnika u Federaciji BiH uputio je Elektroprivredi BiH prijedlog sporazuma. Ovo nam je potvrdio Sinan Husić, predsjednik Sindikata koji je za Raport otkrio da mu je upravo stigla informacija da je taj prijedlog Elektroprivreda odbila.

Naime, prijedlogom sporazuma bi se prevazišlo trenutno stanje i započela proizvodnja uglja u rudnicima u sastavu Koncerna.

Međutim, kako je kazao Husić za Raport dobio je povratnu informaciju da i taj dio zahtjeva koji je usaglašen sa Federalnim ministarstvom energije i rudarstva, Elektroprivreda BiH nije prihvatila.

– Obavili smo razgovor sa resornim ministrom, neke stvari usaglasili, stavili na papir i dostavili Elektroprivredi. Oni ne žele preuzeti nikakvu obavezu i nemamo više šta pojašnjavati bilo kome. Pozivamo i Željka Komšića, lidera DF i predsjedavajućeg Predsjedništva BiH da pojasni radnicima rudnika i građanima zašto ne može biti smijenjen Admir Andelija, direktor Elektroprivrede BiH. Jednosatni skup pred kapijama rudnika će se okupiti naše porodice kako bi iskazali podršku radnicima rudnika. Niko ne iskazuje spremnost da razgovaramo. Elektroprivreda BiH pod svaku cijenu želi da prihvatimo ono što njima odgovara. Proizvodnje uglja nema – rekao je Husić.

Pročitajte:  EPBiH opet prijeti: Aneksa ugovora neće biti, kome se ne sviđa neka traži drugog ponuđača
IzvorRaport

Najnovije

Lavić i Zornić: Blokadu institucija je započeo HDZ! O državi pregovarati isključivo u Sarajevu, a ne u Neumu i kafanama

Gostujući na Hayat TV profesor Senadin Lavić govoreći o izbornim reformama i pregovorima koji traju, a u kontekstu neprovođenja...