Rukometaši BiH danas otvaraju Evropsko prvenstvo duelom protiv moćne Švedske

preporučujemo

Danas u Mađarskoj i Slovačkoj počinje Evropsko prvenstvo u rukometu, na kojem će učestvovati i reprezentacija Bosne i Hercegovine.

Naša reprezentacija je smještena u izuzetno jaku grupu E s prvim favoritom prvenstva Švedskom, aktuelnim evropskim prvakom Španijom i neugodnom selekcijom Češke.

Susreti naše selekcije igraju se u slovačkoj Bratislavi, a prvi duel naša selekcija igra danas protiv Švedske.

Kapiten ekipe Mirsad Terzić je dodao kako će favoriti u našoj grupi imati problema s nama te da se nada bodovima, dok je najveća zvijezda ekipe Benjamin Burić poručio kako u večerašnjem susretu u 20:30 sati naša selekcija nema šta izgubiti.

Najrealnije je da naši rukometaši traže bodove u duelu protiv Češke, koja je također oslabljena jer se najveća zvijezda Ondrej Zdrahala oprostio od reprezentacije.

Glavni favoriti su Švedska, Španija, Danska i Norveška, dok se visokom plasmanu nadaju i Francuska i Njemačka.

Srbija i aktuelni evropski viceprvak Hrvatska su u istoj grupi te će njihov duel 15. januara privući mnogo pažnje. Od zemalja bivše Jugoslavije na prvenstvu učestvuju i Slovenija i Sjeverna Makedonija, koje su u istoj grupi, te Crna Gora.

Grupna faza se završava 18. januara, a iz svake grupe će u drugu grupnu fazu proći po dvije najbolje ekipe.

Susreti druge grupne faze se igraju 20., 22., 24. i 26. januara, a po dvije najbolje ekipe prolaze u polufinale.

Polufinalni susreti se igraju 28. januara, a susreti za treće mjesto i finale su na rasporedu 30. januara, kada ćemo dobiti ime najbolje evropske reprezentacije. Svi susreti same završnice se igraju u Budimpešti.

Pročitajte:  Otkazani nastupi reprezentacije BiH u Hrvatskoj

Najnovije

Porodici Abdić požar uništio kuću, dječačić pitao: Što mi nisi spasio četkicu dedo, kako ću sada prati zubiće?

Udruženje Pomozi.ba pokrenuloje apel za prikupljanje sredstava za osiguranje novog doma porodici Abdić iz Sarajeva. Mladi bračni par Aldin...