Rukometni savez Srbije kažnjen zbog otkazivanja meča s Kosovom

Preporučujemo

Evropska rukometna federacija (EHF) kaznila je Rukometni savez Srbije novčanom kaznom od 15.000 eura i zabranom organizovanja turnira za nacionalne timove juniorskih kategorija u trajanju od dvije godine.

Odluka je donijeta zbog otkazivanja martovskog kvalifikacionog turnira za juniorke na kome je trebalo da učestvuje i selekcija Kosova.

- -

Kako se dodaje u obrazloženju odluke, Srbija bi pola novčane kazne trebalo da plati odmah, a drugu polovinu tokom dvije godine koliko će RSS biti na “uslovnoj”.

EHF je saopštio i da je uzeo u obzir bezbjednosne rizike koje je Srbija navela kao razlog za otkazivanje meča, ali su poručili je utakmica mogla da bude održana, te da je i sam EHF razmatrao eventualne bezbjednosne rizike.

Srbija ima sedam dana da uloži žalbu na ovu odluku.

Juniorske selekcije Srbije i Kosova trebalo je u Kovilovu da odigraju utakmicu 23. marta, ali je odlukom ministra unutrašnjih poslova Nebojše Stefanovića ona otkazana iz “bezbjednosnih razloga”.

Najnovije

Hapšenje u Višegradu, pronađena plantaža marihuane

Plantaža marihuane pronađena je na području Višegrada odakle je policija oduzela 43 saksije sa stabljikama kanabisa i više od...