- Advertisement -

Rusija: Američke sankcije Venecueli su ekonomski teror

Preporučujemo

Zakharova je naglasila da, uprkos pritisku Washingtona, narod i dalje podržava “legitimnog predsjednika“ i da sankcije pogađaju obične Venecuelance.

Ministarstvo vanjskih poslova Rusije u utorak je u saopštenju nove američke sankcije protiv Venecuele nazvalo “ekonomskim terorom“, prenosi Anadolu Agency.

“Takvi koraci nemaju zakonsku osnovu ni u pogledu međunarodnog, ni domaćeg venecuelanskog zakona. Očito je da Bijela kuća vođena ideologijom netolerancije i diktature, koje su iznad interesa Venecuelanaca”, navela je portparolka ministarstva Maria Zakharova.

Zakharova je naglasila da, uprkos pritisku Washingtona, narod i dalje podržava “legitimnog predsjednika” i da sankcije pogađaju obične Venecuelance.

“Prema poznatom ekonomisti Jeffreyju Sachsu, američke sankcije su ubile više od 40.000 Venecuelanaca. Narod ove zemlje samo je kriv što podržava predsjednika kojeg Washington ne voli”, kazala je Zakharova.

- Advertisement -
- Advertisement -

Najnovije

Sindikalisti: Ili povećanje minimalne plaće ili protesti u septembru

Mevludin Bektić, predsjednik Saveza samostalnih sindikata Bosne i Hercegovine iznio je optužbe na račun federalnog premijera Fadila Novalića, kazavši...