Rusija na Twitteru angažirala veliki broj botova usmjerenih protiv BiH

Preporučujemo

Tokom prethodnih nekoliko sedmica povećana je aktivnost na Twitteru od pojedinih korisnika koji otvoreno i jasno promoviraju prorusku politiku i promiraju separatizam, piše radiosarajevo.ba.

Na ovo je upozorio ugledni vojno-analitički portal Janes, koji je poznat i kao velika enckilopedija oružja, vojne opreme, vojnih taktika, sigurnosnih i obavještajnih analiza, a tijesno sarađuje sa Pentagonom i američkim ministarstvom odbrane.

- -

U svojoj analizi, Janes portal prenosi da HDZ BiH i SNSD vode jasnu politiku separatizma i maksimalne decentralizacije Bosne i Hercegovine.

“Aktivnosti na Twitteru jasan su znak da Rusija namjerava angažirati veliki broj botova, automatskih računarskih skripti, koje će promovirati određene poruke na društvenim mrežama. Svrha takve aktivnosti je da uoči općih izbora u BiH u oktobru ove godine, oblikuju političku debatu koja bi išla u korist separatističkim liderima Draganu Čoviću i Miloradu Dodiku, koji inače međusobno odlično sarađuju”, upozorava portal Janes u svojoj analizi.

Najnovije

Nakon 31 godinu od paljenja, miniranja i rušenja sutra svečano otvaranje Kizlar-agine džamije u Mrkonjić Gradu

Sve je spremno za sutrašnje otvaranje Kizlar-agine džamije u Mrkonjić Gradu, koja je zapaljena i minirana 1993. godine, a...