Rusija: Ujedinit ćemo se i odlučno odgovoriti na sankcije Zapada

Preporučujemo

Moskva je u petak poručila da će odlučno odgovoriti na nove američke sankcije protiv ruskih privrednika, kompanija i vladinih dužnosnika.

Nikakvi pritisci ne mogu prisiliti Rusiju da promijeni svoj smjer, a sankcije će samo dodatno učvrstiti jedinstvo ruskog društva, saopćilo je Ministarstvo vanjskih poslova Rusije.

SAD je ranije u petak, u jednom od najagresivnijih poteza Washingtona, uveo sankcije kako bi kaznio Moskvu za niz aktivnosti, uključujući navodno miješanje u američke predsjedničke izbore 2016, piše Hina.

Istovremeno, Bijela kuća je najavila da sankcije neće ustjecati na pripreme budućeg sastanka predsjednika Donalda Trumpa i Vladimira Putina.

“Kao što je predsjednik uvijek govorio, želi dobre odnose s Rusijom, ali to će ovisiti o potezima Rusa”,rekla je glasnogovornica Bijele kuće Sarah Sanders.

Washington je sankcionirao 38 osoba i kompanija optuženih za sudjelovanje u ruskim “napadima” na “zapadne demokratije”.

Sedam oligarha bliskih Kremlju Vladimira Putina i 12 kompanija koje oni posjeduju ili kontroliraju dio su meta tih kaznenih mjera, među najstrožima koje je administracija Donalda Trumpa poduzela protiv Moskve, piše radiosarajevo.

Najnovije

CIK izreako četiri kazne zbog preuranjene kampanje

Centralna izborna komisija Bosne i Hercegovine je danas na sjednici, pored ostalog, donijela četiri odluke o sankcioniranju političkih subjekata...