Rusija: Ujedinit ćemo se i odlučno odgovoriti na sankcije Zapada

Preporučujemo

Moskva je u petak poručila da će odlučno odgovoriti na nove američke sankcije protiv ruskih privrednika, kompanija i vladinih dužnosnika.

Nikakvi pritisci ne mogu prisiliti Rusiju da promijeni svoj smjer, a sankcije će samo dodatno učvrstiti jedinstvo ruskog društva, saopćilo je Ministarstvo vanjskih poslova Rusije.

- -

SAD je ranije u petak, u jednom od najagresivnijih poteza Washingtona, uveo sankcije kako bi kaznio Moskvu za niz aktivnosti, uključujući navodno miješanje u američke predsjedničke izbore 2016, piše Hina.

Istovremeno, Bijela kuća je najavila da sankcije neće ustjecati na pripreme budućeg sastanka predsjednika Donalda Trumpa i Vladimira Putina.

“Kao što je predsjednik uvijek govorio, želi dobre odnose s Rusijom, ali to će ovisiti o potezima Rusa”,rekla je glasnogovornica Bijele kuće Sarah Sanders.

Washington je sankcionirao 38 osoba i kompanija optuženih za sudjelovanje u ruskim “napadima” na “zapadne demokratije”.

- -

Sedam oligarha bliskih Kremlju Vladimira Putina i 12 kompanija koje oni posjeduju ili kontroliraju dio su meta tih kaznenih mjera, među najstrožima koje je administracija Donalda Trumpa poduzela protiv Moskve, piše radiosarajevo.

Najnovije

Zdravstveni radnici u Sarajevu sutra izlaze na protestnu šetnju, traže isplatu 2.520 KM

Zdravstveni radnici u Kantonu Sarajevo (KS) sutra, 20. juna, izlaze na protestnu šetnju. Oni traže od Vlade KS da...