Ruska ambasada uputila drske optužbe na račun Ambasade SAD

Preporučujemo

Ambasada Rusije u BiH oglasila se nakon saopštenja Ambasade SAD, rekavši da Amerikanci inače vole da uče druge kako treba da žive, po kojim pravilima i principima. Međutim, kako navode, biti prijatelj sa Amerikom je kao kupiti kartu za Titanik.

Naime, nakon što je Ambasada SAD u BiH komentarisala sastanak predsjednika Srpske Milorada Dodikov sa predsjednikom Rusije Vladimirom Putinom, pitaju ko su oni da uče predsjednika Srpske s kim treba biti prijatelj.

– Amerikanci inače vole učiti druge kako treba da žive. Kakav stav treba da imaju. Kako se moraju voditi principima demokratije, nekim pravilima koja su, navodno, u osnovi svijeta, njihovog svijeta, gdje su oni gospodari, a ostali su zahvalni i skromni slušaoci. Ako pokažete nezavisnost – dobijate sankcije i embargo. Ako branite međunarodno pravo, onda ste autokrata i totalitarista. Za pokorne i poslušne je pripremljena finansijska milostinja, čiji su izvor džepovi tih istih pokornih. Samo što oni to ne razumiju. Za sada – navodi se u saopštenju Ambasade Rusije u BiH.

Ističu da se Amerikanci drže predavanja.

– A šta u međuvremenu oni sami rade? Besramno i drsko lažu, kao u slučaju “epruvete Pavela”. Uništitavaju suverene zemlje, izlažući ih neljudskom bombardovanju. Ignorišu svoje međunarodne obaveze, kao i obično, kriveći druge za to. Samo jedan primjer. Sjedinjene Države su ostale jedina zemlja koja je izbjegla, suprotno jasnim odredbama relevantnih sporazuma, uništavanje hemijskog oružja. Amerikanci nemilosrdno prepuštaju svoje saveznike svojoj sudbini, one ljude koji su Vašington smatrali “dokazanim prijateljem”. Oni bukvalno generišu korupciju okrivljujući one koji ne dijele njihove “vrijednosti” – navodi se u saopštenju.

Sjedinjene Države su kažu, jednom nogom na rubu finansijskog ponora.

– Možda će se dogovoriti da odgode kolaps, i to već poznatim instrumentima – treba samo da uključe štampariju. Ali već je jasno da je Amerika bolesno društvo, pogođeno metastazama nasilja, rasne netolerancije i ekonomske nejednakosti.

Biti prijatelj sa Amerikom je kao kupiti kartu za Titanik – zaključuju u saopštenju.

Podsjećamo, jučer su iz Ambasade SAD u BiH komentarisali Dodikov sastanak sa Putinom, navodeći da u trenutku dok Rusija vodi svoj agresorski rat protiv Ukrajine, niti jedna vlada, na bilo kojem nivou, ne bi trebala proširivati saradnju s Rusijom, kako prenosi RTRS.

Najnovije

Studenti iz porodica poginulih boraca i studenti bez oba roditelja koji nisu iz Sarajeva plaćat će školarinu

Studenti u Kantonu Sarajevo suočavaju se sa novim problemima. Nakon izmjene Zakona o visokom obrazovanju, diskriminisana su djeca šehida...