Ruska osveta: Personom non grata proglašena šefica kabineta hrvatske ministrice

preporučujemo

Hrvatski ambasador Tonči Staničić bio je danas pozvan u rusko Ministarstvo vanjskih poslova u grupi sa ambasadorima Češke, Belgije, Latvije, Litve, Makedonije, Švedske i Australije.

Jutarnji list je od izvora ruske novinske agencije Sputnik saznao da niko od hrvatskih diplomata u Moskvi neće biti protjeran već je za personu non grata proglašena Rina Eterović Goreta, šefica kabineta ministrice vanjskih i europskih poslova.

Ona, dakle, ne smije putovati u Rusiju u službenom statusu. Tokom poslijepodneva ovu je vijest službeno potvrdilo hrvatsko Ministarstvo vanjskih i europskih poslova.

“Hrvatskom ambasadoru u Moskvi Tončiju Staničiću priopćena je odluka Ministarstva vanjskih poslova Ruske Federacije o uskraćivanju gostoprimstva jednom hrvatskom diplomatu, bivšem djelatniku hrvatske ambasade u Moskvi”, stoji u priopćenju Ministarstva vanjskih i europskih poslova.

Dosad su protjerani diplomati iz sljedećih zemalja:

Italija – 2

Finska -1

Poljska – 4

Litva – 3

Nizozemska 2

Latvija 1

Švedska – 1

Estonija – 1 vojni attache

Češka 3

Pročitajte:  Rusija u blizini ukrajinske granice započela veliku vojnu vježbu

Najnovije

Vijećnici u Novom Sarajevu žele sebi povećati paušale: Da li je opravdano povećanje?

Općinsko vijeće Novog Sarajeva danas je trebalo razmatrati i povećanje naknada vijećnicima, članovima radnih tijela i članovima Kolegija Vijeća. U...