Ruski “antonovi” stižu u Srbiju

preporučujemo

Dva transportna aviona An-26 dolaze u Srbiju u okviru paketa vojno tehničkog sporazuma šefova država Ruske Federacije i Republike Srbije, potvrdio je za Sputnjik ministar odbrane Aleksandar Vulin.

On je tokom obilaska radova na aerodromu „Batajnica“ na remontu i modernizaciji aviona MiG-29, koji su stigli iz Rusije, i prijema školskih aviona tipa „Lasta“ koji su uvedeni u upotrebu RV i PVO, potvrdio ranije pisanje Sputnjika o dolasku ruskih transportera u okviru tzv. „ruskog paketa“ u kome su pored remontovanih “migova” i tenkovi T-72 i oklopna vozila BRDM-2M ali i dva transportna aviona srednje nosivosti An-26.

“Sve što je dogovoreno između dva vrhovna komadanta ispoštovano je u dan, i veoma sam zadovoljan zbog toga, tako će biti i sa ovim dijelom sporazuma i bit ćete veoma brzo obavješteni. Posebno me raduje prijem šest novih vazduhoplova tipa ’Lasta‘ u naoružanje naše vojske. Riječ je o školskim avionima koji su produkt naše pameti od projektovanja do izrade”, rekao je ministar Vulin.

Na pitanje o remontu sofisticiranih dijelova aviona MiG-29 koji su u hangarima batajničkog aerodroma, ministar odbrane je potvrdio da se taj proces odvija prema planu u Rusiji i da će svi radovi biti privedini kraju kako je planirano, prenose Nezavisne novine.

“Ovo je veliki dan za naše zrakoplovstvo i oružane snage i svakog građanina naše zemlje jer se vidi koliko napredujemo i da smo sve sigurniji i zaštićeniji. Do kraja godine svi avioni će biti operatvni i podignuti na nivo generacije 4+”, naglasio je Aleksandar Vulin.

Na pitanje kako ocjenjuje avijaciju kada se zaokruži cijeli proces, ministar je kratko odgovorio:

“Naše vazuduhoplovstvo je spaseno”.

Najnovije

Aleksandar Vučić: Sačuvat ćemo mir, nikome nije do rata, ali plašim se neodgovornosti i neozbiljnosti zapada. Mislim da su sankcije loša politika

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić večeras je komentarišući situaciju u regiji kazao da rata neće biti.   “Sačuvat ćemo mir, nikome nije...