Ruski milijarder Roman Abramovič dobio izraelsko državljanstvo

Preporučujemo

Ruski milijarder Roman Abramovič, vlasnik nogometnog kluba Chelsea koji nije uspio obnoviti britansku vizu, u ponedjeljak je dobio izraelsko državljanstvo i preselit će se u Tel Aviv gdje je kupio nekretninu, objavili su izraelski mediji.

Abramovič je slovio kao jedan od najbogatiji ljudi u Velikoj Britaniji od kada je 2003. kupio prvoligaški nogometni klub. Njegova britanska viza je istekla prošli mjesec, a proces obnove vize se neuobičajeno odužio. Britanska vlada je odbila komentirati taj slučaj.

Internetska stranica Ynet, koja pripada najprodavanijem izraelskom dnevnom listu Yediot Aharanoth, objavila je da je Abramovič, koji je Židov, sletio u ponedjeljak u Tel Aviv i primio dokumente koji potvrđuju njegov status izraelskog državljana.

Izrael dodjeljuje državljanstvo svakom Židovu koji se želi useliti, a putovnica se može odmah izdati. S izraelskom putovnicom se može ući u Britaniju bez vize za kraće boravke, ali je viza potrebna ako osoba želi tamo raditi.

Odnosi između Londona i Moskve su dodatno zategnuti od slučaja trovanja bivšeg ruskog dvostrukog agenta Sergeja Skripala u ožujku u britanskom gradu Salisburyju. Britanija je prst krivnje uperila u Rusiju koja poriče bilo kakvu umiješanost.

Abramovič je redovito posjećivao Izrael, a mediji prenose da je u staroj četvrti Tel Aviva, blizu morske obale, kupio nekadašnji hotel.

BBC piše da će Abramovič biti najbogatija osoba u Izraelu, objavila je Hina.

Najnovije

Zmajići savladali Sloveniju, Eurogol Bašića

Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine do 21 godine savladala je u prijateljskom susretu odgovarajuću selekciju Slovenije rezultatom 3:2. Krenula je...