Ruski propagandisti poslali poruku: Sve Amerikance treba pobiti, osim jednog

Preporučujemo

Ruski propagandisti ne gube vrijeme i opet huškaju na ruskoj državnoj televiziji protiv Zapada dok rat u Ukrajini bukti.

Rasprava se vodila o tome kako bi Rusija trebala odgovoriti na američku podršku Ukrajini, odnosno kojom metodom bi uspjeli ubiti što veći broj Amerikanaca.

No, ističu jedno ime koje bi željeli da poštede u tom njihovom “pohodu”.

Voditeljica Margarita Simonjan huškala je o nuklearnom napadu na SAD-u kao krajnjim rezultatom rata. Ona tvrdi da se niti jedna zemlja neće povući iz sukoba te priznala da bi nuklearni rat vrlo vjerovatno doveo do međusobnog uništenja.

Ponovila je i sada već ustaljenu rečenicu koja se vrti na ruskoj televiziji: “kome treba svijet ako u njemu nema Rusije?”U emisiji se pojavio i izvijesni Dmitri Drobnitski, predstavljajući se kao “stručnjak za Ameriku”. On je istaknuo ime jednog Amerikanca za kojeg vjeruje da bi Rusija trebala poštedjeti, do kojeg god scenarija uništenja SAD-a da dođe.

“Postoji jedan Amerikanac koga smo u Rusiji prigrlili i koga ne bismo smjeli ubiti. To je Tucker Carlson”, poručio je Drobnitski.

Carlson je voditelj američkog Fox Newsa čiji su stavovi o ratu u Ukrajini često nagnuti ruskoj strani. Prošlog mjeseca je ruska državna televizija nahvalila Carlsona jer je kritikovao kako je Volodimir Zelenski bio odjeven dok je držao govor pred američkim Kongresom.

Carlson je tom prilikom rekao da je Zelenski izgledao poput “menadžera ukrajinskog striptiz kluba” koji je došao u Bijelu kuću tražiti novac.

Početkom prošle godine, Carlson je objavio dokumentarac pod imenom “Mađarska protiv Sorosa: borba za civilizaciju”, čime je još više pobrao ruske simpatije.

Najnovije

Mađarski general-major preuzima upravljanje EUFOR-om u BiH

Ministar odbrane Mađarske Kristof Szalay-Bobrovniczky potvrdio je da će mađarski general-major Laszlo Sticz preuzeti upravljanje misijom EUFOR-a u Bosni...