SAD najavile najoštrije sankcije za Sjevernu Koreju

Preporučujemo

Američki potpredsjednik Mike Pence izjavio je u subotu da su SAD, Južna Koreja i Japan saglasne oko izolacije Sjeverne Koreje zbog njenog nuklearnog programa, iako su dvije Koreje ublažile diplomatske napetosti tokom Zimskih olimpijskih igara.

“Nema razmimoilaženja između SAD-a, Južne Koreje i Japana u pogledu daljnjih ekonomskih i diplomatskih sankcija protiv Sjeverne Koreje sve dok ne zaustavi nuklearni i raketni program”, rekao je Pence novinarima na letu za SAD iz Južne Koreje, gdje se održavaju Olimpijske igre.

Američki službenik izjavio je da su Pence i južnokorejski predsjednik Moon Jae-in u subotu navečer raspravljali o strožim sankcijama dok su gledali brzo klizanje, prenosi Index.hr.

Pence je izjavio u srijedu da će Washington uskoro objaviti dosad najoštrije ekonomske sankcije protiv Sjeverne Koreje koje bi trebale prisiliti Pjongjang da odustane od nuklearnog i raketnog programa. predstavnici iz dvije Koreje nastupaju na Zimskim olimpijskim igrama pod istom zastavom, a u nekim sportovima će se i takmičiti kao jedna momčad.

Najnovije

EK objavio kartu na kojoj se BiH “crveni”: “Ovo je oštro upozorenje”

Europska komisija na društvenim je mrežama objavila kartu kojom želi upozoriti na klimatske promjene, a na njoj se posebno...