SAD: Nekoliko eksplozija u okolini Bostona, aktivirani požari, jedna osoba poginula

Preporučujemo

Niz ekspolozija i požara potresao je nekoliko stambenih naselja sjeverno od američkog grada Bostona, dok je stotine ljudi evakisano zbog mirisa plina.

Za sada, smatra se da je jedna osoba poginula, dok ih je 12 povrijeđeno.

- -

Eksplozije su štetile desetke privatnih kuća i drugih građevina, te izazvale brojne požare. Vatrogasci su se satima borili s vatrom, dok su pripadnici komunalnih službi zatvarali plinske instalacije i isključivali struju kako bi se spriječili daljnji incidenti. Policija je patrolirala ulicama i evakuisala ljude.

Policija je na Twitteru ustvrdila da je prerano za bilo kakve špekulacije oko mogućeg uzroka, ali, lokalni mediji prenose kako je vjerojatno riječ o puknutom plinovodu uslijed prevelike kompresije.

Do eksplozija i požara došlo je u gradovima Lawrence, Andover, North Andover i Methuen sjeverno od Bostona.

Državna policija objavila je da je ukupno prijavljeno 39 eksplozija i požara, ali se očekuje da će ta brojka nastaviti rasti. Pozvala je sve stanovnike zahvaćenih gradova koje opskrbljuje plinska tvrtka Columbia Gas, jedinica tvrtke NiSource Inc, da se evakuiraju dok ne završi proces dekompresije plinovoda.

- -

Istragu je pokrenuo i FBI koji jesaopštio da u koordinaciji s policijom provodi procjenu situacije, prenosi index.hr.

Lokalni vatrogasni zapovjednik izjavio je da situacija “nalikuje Armagedonu”.

“Proveo sam 39 godina u vatrogasnoj službi i nikad nisam vidio ovakvo što u svojoj karijeri”, rekao je Michael Mansfield, vatrogasni zapovjednik u gradu Andoveru.

Dužnosnici navode kako se u kućama i poslovnim prostorima u gradovima Lawrence, Andover i North Andover dogodilo 80-ak požara i eksplozija.

Vatrogasni zapovjednik Mansfield rekao je da istražitelji sumnjaju kako je vatru izazvao previsok pritisak u plinovodu.

Najnovije

U Turskoj ga veličaju a Grci pozivaju UEFA-u da kazni Džeku: Neprimjereno za njegovu karijeru

U prvom meču četvrtfinala Konferecnijske lige Fenerbahče je izgubio 3:2 na gostovanju od Olympiacosa, a jedna od najzapaženijih tema...