SAD sankcionisale bivše poslanike u Skupštini Srbije zbog zastrašivanja haških svjedoka

Preporučujemo

Zabrana ulaska u SAD objavljena je za dvoje bivših zastupnika u Narodnoj skupštini Srbije, Vericu Radetu i Petra Jojića, jer su umiješani u korupciju, izjavio je danas glasnogovornik State Departmenta Ned Price.

“Amerika je Vericu Radetu i Petra Jojića, bivše poslanike u Narodnoj skupštini Srbije, označila kao nepoželjne zbog umiješanosti u značajnu korupciju”, naglasio je Price.

- -

Prema njegovim riječima, dok su bili skupštinski zastupnici, Radeta i Jojić sudjelovali su u podmićivanju i zastrašivanju svjedoka koji su trebali govoriti pred Međunarodnim kaznenim sudom u Hagu.

Istaknuo je da im je cilj odvratiti svjedoke od inkriminiranja lidera Srpske radikalne stranke (SRS), ratnog zločinca Vojislava Šešelja.

Price je dodao da Amerika ostaje predana borbi protiv korupcije i podržava demokratiju i vladavinu prava u Srbiji. Na listu nepoželjnih upisan je i Gojko Jojić, sin Petra Jojića.

Najnovije

Bećirović uoči puta za New York: Istina i presude se ne mogu sakriti

Predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine Denis Bećirović i član Željko Komšić sutra putuju u New York. Tamo će u četvrtak...