Salah se izvinio navijačima Egipta: Vratit ćemo se 2022. godine

Preporučujemo

Mohamed Salah se izvinio navijačima Egipta zbog eliminacije u grupnoj fazi takmičenja na Svjetskom prvenstvu u Rusiji, prenosi Anadolu (AA).

Egipćani su znali da se vraćaju kući i prije jučerašnjeg duela posljednjeg kola grupe “A“ protiv Saudijske Arabije. No, poraz u tom ogledu je dodao “sol na ranu“, jer su “faraoni“ Rusiju napustili bez ijednog osvojenog boda.

Prva egipatska zvijezda Salah nije igrao u prvom susretu protiv Urugvaja zbog povrede ramena, da bi nastupio u ogledima sa Rusijom i Saudijskom Arabijom. Protiv Saudijaca je napadač Liverpoola postigao i gol, ali u porazu rezultatom 1:2.

“Želimo da se izvinimo svim egipatskim navijačima koji su došli u Rusiju da nas podrže u tri utakmice. Znam da im je teško, kao i nama. Samo želimo reći da je Egipat došao na Svjetsko prvenstvo nakon 28 godina, neki naši igrali nemaju iskustva, ali zahvaljujući njima vratićemo se 2022. godine“, kazao je Salah.

Ubrzo po povratku sa Svjetskog prvenstva Salah će se priključiti pripremama Liverpoola u kojem je briljirao prošle sezone postigavši 44 gola u 52 takmičarske utakmice. Sjajni 26-godišnji napadač za Egipat je do sada odigrao 59 utakmica uz čak 35 pogodaka.

Najnovije

Sjednica VSTV-a: Glavni tužilac Kajganić loše rezultate pripisao policiji

Prezentirajući izvještaje o radu, kao i rješavanju predmeta korupcije i organiziranog kriminala članovima Visokog sudskog i tužilačkog vijeća, glavni...