Salkić posjetio džemat Blagaj Japra kod Bosanskog Novog

Preporučujemo

Potpredsjednik bh. enititeta Republika Srpska Ramiz Salkić  posjetio je danas džemat Blagaj Japra kod Bosanskog Novog, gdje je razgovarao sa imamom Emirom ef. Nuhićem.

Nakon džuma – namaza, u lokalnoj džamiji je upriličen vjerski i kulturni program, kojeg su pripremili polaznici mektebske nastave. Salkić je djeci uručio prigodne paketiće povodom muslimanskog blagdana Kurban – bajrama, saopćeno je iz Kabineta potpredsjednika RS-a .

- -

U svom obraćanju prisutnima, potpredsjednik je izrazio veliku podršku radu ovog džemata u Bosanskom Novom, te još jednom pružio podršku imamu Nuhiću, kojem su u proteklom periodu upućene prijetnje putem društvenih mreža.

– Veliko je zadovoljstvo biti u džematu u kojem mektebsku nastavu pohađa preko 50 djece. Oni su budućnost ovoga mjesta i ovog dijela naše domovine Bosne i Hercegovine. Danas sam ovdje, dva dana prije najvećeg muslimanskog blagdana, da svima vama, vašem imamu i vašoj djeci, kažem da niste sami i da ćete uvijek imati moju podršku. Želim da poručim da ćemo mi zauvijek, uprkos svemu, ostati da živimo na našim ognjištima. To svi treba da znaju i da prihvate kao činjenicu – rekao je Salkić.

Istaknuo je da se od nadležnih institucija očekuje da svaki put hitno sankcionišu i kazne sve one koji upućuju prijetnje i čine loša djela, čime narušavaju ljudske odnose.

– Mi želimo da zajedno gradimo državu u kojoj će svi građani imati jednaka prava i mogućnosti u svakom dijelu BiH.Zbog toga, današnja posjeta grupe dobrih ljudi iz organizacije Snaga džemata iz Zenice, koji su zajedno sa imamom Nuhićem posjetili Udruženje djece i omladine sa posebnim potrebama „Iskra“ u Bosanskom Novom i donirali opremu, pokazuje kakvu mi zemlju želimo. Ovakve primjere svi trebamo slijediti u Bosni i Hercegovini – podvukao je Salkić.

- -

U posjeti džematu Blagaj Japra boravili su i potpredsjednik Narodne skupštine RS Senad Bratić i , potpredsjednik Skupštine opštine Bosanski Novi Selim Ekić.

Najnovije

Bećirović uoči puta za New York: Istina i presude se ne mogu sakriti

Predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine Denis Bećirović i član Željko Komšić sutra putuju u New York. Tamo će u četvrtak...