Salkić: Pozivam državne organe zadužene da štite ustavni poredak BiH da odmah reagiraju i poduzmu mjere protiv narodnih poslanika koji su krenuli u rušenje ustavnog poretka

preporučujemo

Potpredsjednik bh. entiteta RS Ramiz Salkić rekao je danas, reagirajući na usvajanje Zakona o lijekovima i medicinskim sredstvima RS-a u Narodnoj skupštini Republike Srpske, da će izostanak brze i efikasne reakcije nadležnih institucija i visokog predstavnika dodatno ohrabriti separatiste da nastave svoje neustavne aktivnosti koje vode ugrožavanju mira u Bosni i Hercegovini.

– Pozivam državne organe zadužene da štite ustavni poredak Bosne i Hercegovine da odmah reagiraju i poduzmu mjere protiv narodnih poslanika koji su krenuli u rušenje ustavnog poretka Bosne i Hercegovine – naglasio je Salkić.

Također, pozivao je visokog predstavnika za Bosnu i Hercegovinu da reagira u skladu s mandatom kojeg ima na raspolaganju kao visoki predstavnik, te sankcionira narodne poslanike koji su krenuli u rušenje ustavnog poretka.

– Izostanak vaše brze i efikasne reakcije dodatno će ohrabriti separatiste da nastave svoje neustavne aktivnosti koje vode u potpuno ugrožavanje mira u Bosni i Hercegovini – kazao je Salkić.

Najnovije

SBiH: Svi rudari trebaju biti uposlenici Elektroprivrede koja ne treba da kupuje ugalj od rudnika čiji je vlasnik

Glavni odbor Stranke za Bosnu i Hercegovinu (SBiH) na jučerašnjoj konstituirajućoj sjednici u Tuzli, osim što je izabrao novo...