Salkić: Pozivam državne organe zadužene da štite ustavni poredak BiH da odmah reagiraju i poduzmu mjere protiv narodnih poslanika koji su krenuli u rušenje ustavnog poretka

Preporučujemo

Potpredsjednik bh. entiteta RS Ramiz Salkić rekao je danas, reagirajući na usvajanje Zakona o lijekovima i medicinskim sredstvima RS-a u Narodnoj skupštini Republike Srpske, da će izostanak brze i efikasne reakcije nadležnih institucija i visokog predstavnika dodatno ohrabriti separatiste da nastave svoje neustavne aktivnosti koje vode ugrožavanju mira u Bosni i Hercegovini.

– Pozivam državne organe zadužene da štite ustavni poredak Bosne i Hercegovine da odmah reagiraju i poduzmu mjere protiv narodnih poslanika koji su krenuli u rušenje ustavnog poretka Bosne i Hercegovine – naglasio je Salkić.

Također, pozivao je visokog predstavnika za Bosnu i Hercegovinu da reagira u skladu s mandatom kojeg ima na raspolaganju kao visoki predstavnik, te sankcionira narodne poslanike koji su krenuli u rušenje ustavnog poretka.

– Izostanak vaše brze i efikasne reakcije dodatno će ohrabriti separatiste da nastave svoje neustavne aktivnosti koje vode u potpuno ugrožavanje mira u Bosni i Hercegovini – kazao je Salkić.

Najnovije

SIPA objavila detalje akcije ‘Plug’: Oduzeto oko 1.000 kilograma duhana za nargilu, uhapšeno 12 osoba

Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) u utorak su, u sklopu operativne akcije "Plug", na području...