Samit Kim Jong-Una i Trumpa pod znakom pitanja

Preporučujemo

Sjeverna Koreja će preispitati održavanje samita sa Sjedinjenim Američkim Državama, ukoliko Vašington nastavi da insistira na jednostranoj denuklearizaciji, saopštila je zvanična novinska agencija Sjeverne Koreje KCNA. Istovremeno, Pjongjang je otkazao današnji sastanak na visokom nivou s Južnom Korejom u znak protesta zbog godišnjih vojnih vježbi američkih i južnokorejskih snaga.

“Ako SAD pokušavaju da nas natjeraju na jednostranu denuklearizaciju mi onda više nismo zainteresovani za takav dijalog i moraćemo da preispitamo naše učešće na samitu sa SAD”, saopštili su iz Ministarstva vanjskih poslova Sjeverne Koreje.

Iz Ministarstva je saopšteno da je Pjongjang ranije najavio namjeru denuklearizacije Korejskog poluostrva, te da je u više navrata rekao da su preduslovi denuklearizacije obustava neprijateljske politike prema Sjevernoj Koreji i nuklearnih prijetnji i ucjena SAD.

Sastanak američkog predsjednika Donalda Trampa (Donald Trump) i lidera Sjeverne Koreje Kim DŽong-una (Kim Jong-un) planiran je za 12. jun u Singapuru.

Najnovije

Bolnice sve krcatije, situacija kritična: Epidemija iz Ukrajine mogla bi se proširiti na cijeli svijet!

Bolnice i zdravstvene ustanove širom Ukrajine posljednjih se sedmica susreću s drastičnim povećanjem infekcija zbog otpornosti na antibiotike, zbog...