Samo mjesec dana nakon imenovanja Muzur pokazao kako izgleda “Ilidža privilegovanih, a ne jednakih”

preporučujemo

Novoizabrani načelnik Općine Ilidža, Nermin Muzur, i njegova stranka Narod i pravda su u svojoj predizbornoj kampanji ostali upamćeni po isticanju slogana “Ilidža jednakih, a ne privilegovanih”, saopćeno je iz OO SDA Ilidža.

Međutim, samo mjesec dana nakon imenovanja na poziciju načelnika Općine Ilidža, navode iz SDA, Nermin Muzur je uspio prekršiti svoj populistički predizborni slogan zapošljavanjem čak dvije osobe bliske njemu i stranci iz koje dolazi.

– Prvi je slučaj porodičnog zapošljavanja pomoćnika Benjamina Meška. Njegova dajdžinica je Nermina Memić, aktuelna vijećnica stranke Narod i pravda u Općinskom vijeću Ilidža, koja je na proteklim izborima bila na broju dvya liste te stranke za Općinsko vijeće. Benjamin Mešak je sa mjesta pomoćnika načelnika za privredu i finansije iz Općine Novo Sarajevo prebačen na poziciju pomoćnika načelnika za finansije u Općini Ilidža – kaže se u saopćenju OO SDA.

Navode da je drugi slučaj upošljavanje preko kumskih veza. Naime, u Općinu Ilidža je zaposlena i Lejla Abazović, rođena Lihovac, sestra Faruka Lihovca, kojem je Nermin Muzur vjenčani kum. Lejla Abazović je sa mjesta stručne saradnice za pitanja mladih u Ministarstvu za obrazovanje, nauku i mlade KS prebačena u Službu za obrazovanje, kulturu, sport i informisanje Općine Ilidža.

– Nažalost, iz stranke Narod i pravda su ponovo pokazali svoju nedosljednost i populizam. Iz navedenih primjera zapošljavanja, umjesto “Ilidže jednakih, a ne privilegovanih”, svjedočimo “Ilidži jednakih i povlaštenih” – zaključeno je u saopćenju.

Najnovije

Blaž Slišković je novi trener FK Željezničar

Fudbalski klub Željezničar je dobio novog trenera, a to je bh. nogometni stručnjak Blaž Slišković. Ovu odluku donijeli su...