Samostalni sindikat radnika u BHRT-u poziva na odgovornost prema uposlenicima

Preporučujemo

Samostalni sindikat radnika u BHRT-u poziva sve odgovorne na ozbiljnost i odgovornost prema uposlenicima Javnog servisa BiH.

Samostalni sindikat radnika u BHRT-u traži da se pronađe sistemsko rješenje i potpiše Ugovor kojim će se osigurati povećanje plate, toplog obroka, uplata doprinosa i poboljšanje uslova rada.

- -

– Gospodo, dobro razmislite, u pitanju je egzistencija oko 800 uposlenih od kojih 60 posto prima plaću od 600 do 900 KM, što ne može biti ni za osnovne životne potrebe a vi to dobro znate. Ta sredstva su socijala za režije i lijekove a ne za život dostojan čovjeka?! Ukoliko nam ne povećate primanja prestaćemo raditi, imamo podršku naših kolega sindikalaca iz BiH i regije, Evropske i međunarodne federacije novinara i medijskih radnika – saopćeno je iz Samostalnog sindikata radnika u BHRT-u, uoči sastanka u Elektroprivedi BiH.

Iz Sindikata su pozivali Tužilaštvo BiH i Finansijsku inspekciju neka provjere medijske navode o tome, ko višemilionska sredstva bh. građana zadržava za sebe ili ih rasipa i gdje su.

– Krajnje je vrijeme da otvorite i taj predmet i uđete u sva tri javna emitera u Bosni i Hercegovini – poručili su iz Samostalnog sindikata radnika u BHRT-u.

Najnovije

Na tržištu BiH: Toksini pronađeni u raženom brašnu porijeklom iz Litve

Agencija za sigurnost hrane Bosne i Hercegovine je putem Sistema brzog uzbunjivanja za hranu i hranu za životinje obaviještena...