Samsung objavio LED koji poboljšava rast biljaka

Preporučujemo

Kompanija Samsung Electronics je objavila novi LED Red paket koji poboljšava rast biljaka. LH351B Red emitira crvene talase u 660-nanometara (nm) rasponu, koji poboljšavaju fotosintezu. Tu je i LG351B Red koji troši manje i efektivno provodi toplotu, kako bi farmama omogućio da smanje troškove, navode iz Samsunga.

Ova kompanija je, također, u svoju ponudu dodala i Photosynthetic Photo Flux (PPF) na svojim drugim LED paketima, koji konzumiraju manje od 1W energije.

- -

“Naša LED rešenja za hortikulturu zasnivaju se na LED tehnologijama koje pružaju odlične performanse i pouzdanost u širokom spektru aplikacija za osvetljenje”, rekao je Yoonjoon Choi, potpredsjednik LED poslovnog tima kompanije Samsung Electronics.

LED proizvodi će biti korisni na farmama za poboljšavanje rasta biljaka i uštede energije, a u poslovanje sa LED komercijalnim poslovima, kompanija je ušla 2015. godine, kada je kupila američku firmu Yesco, piše radiosarajevo.

Samsungovi poljodrivredni LED-ovi su već dostupni na Sajmu Lightfair International u Chicagu, USA, koji traje do 10. maja.

Najnovije

Modriča: U požaru u zdravstvenoj ustanovi stradala jedna osoba

Jedna osoba poginula je u požaru koji se tokom noći desio u jednoj javnoj zdravstvenoj ustanovi u Modriči. Kako je...