Sanacija oštećenja na saobraćajnicama i obnova saobraćajne signalizacije u Centru

preporučujemo

U skladu sa ugovorom o izvođenju radova na redovnom održavanju saobraćajnica na području općine Centar, kojeg su potpisali načelnik dr. Nedžad Ajnadžić i direktor firme „Bosman“ Sunija Jahić, radnici ove građevinske firme su tokom proteklog perioda završili nekoliko projekata na redovnom održavanju saobraćajnica, što podrazumijeva sanaciju oštećenja na kolovoznoj površini, kao i postavljanje nove saobraćajne signalizacije s ciljem povećanja sigurnosti učesnika u saobraćaju.

Tako je u ulici Zaima Šarca kod objekta Osnovne škole „Alija Nametak“ postavljena saobraćajna zapreka za usporavanje kretanja vozila pored ove škole (Mjesna zajednica „Bardakčije“). Na području MZ „Džidžikovac-Koševo II“ u Kemal-begovoj ulici su urađene manje intervencije, dok je u ulici Gabelina postavljen novi saobraćajni znak, a u Hadži-Idrizovoj ulici ugrađena je nova linijska rešetka za odvod površinskih voda. U MZ „Bardakčije“ na raskrsnici ulica Ašikovac i Mandrina postavljeno je novo saobraćajno ogledalo, dok je na području Mjesne zajednice „Hrastovi-Mrkovići“ urađena sanacija dijela ulice Grdonj i spoj ulica Nedžada Mušića i Gornja Breka.

Za navedene radove Općina Centar je iz svog ovogodišnjeg budžeta izdvojila iznos od 24.050 KM.

Redovno održavanje saobraćajnica podrazumijeva sanaciju oštećenja na kolovozu saobraćajnica, popravljanje oštećenih ivičnjaka, te obnovu i postavljanje nove horizontalne i vertikalne saobraćajne signalizacije. Navedene radove pomenuta građevinska firma obavlja na osnovu sporazuma o redovnom održavanju ulica na području općine Centar.

U ovogodišnjem budžetu Općine Centar za izgradnju, rekonstrukciju, sanaciju i redovno održavanje lokalnih cesta planirano je 1.982.477 KM, a za nekategorisane ceste 524.000 KM.

Najnovije

Akademija u Sarajevu: Alija Izetbegović bio i ostao čovjek čije ideje, rad i djelovanje vrijedi spominjati

Usprkos stalnim nasrtajima, Bosna i Hercegovina opstaje i nastavlja svoj put ka Evropskoj uniji i NATO savezu, rečeno je...