Sanela Prašović-Gadžo (SBB) pozvala policiju da dobro čuva učesnike “gay parade”

preporučujemo

Zastupnica u Predstavničkom domu Parlamenta FBiH SBB-a Sanela Prašović-Gadžo i članica Komisije za sigurnost, pozvala je sve policijske agencije i institucije da 8. septembra urade svoj posao na najvišem profesionalnom nivou i potvrdila učešće u Paradi ponosa.

 “Jucer sam potvrdila organizatorima da cu 8.sep biti uz LGBTQ na Paradi ponosa u Sarajevu. Iskreno i osobno ja ne pripadam LGBTQ populaciji po seksualnoj orijentaciji, ali uvijek ću se boriti za jednaka prava svih gradjana! Kao clanica Komisije za sigurnost PD Parlamenta FBiH pozivam sve policijske agencije i institucije da 8.sep urade svoj posao na najvisem profesionalnom nivou”, napisala je na FB Prašović-Gadžo.

Podsjećamo da se Sanela Prašović-Gadžo i ranije oglašavala po pitanju podrške Paradi ponosa te navela kako svi zajedno moramo graditi bolju Bosnu i Hercegovinu za sve njene građane. Ne samo za neke ‘posebne’ ili samo za neke ‘odabrane’ ili za neke ‘podobne’. Kazala je da je Bosna i Hercegovina država svih nas koji u njoj živimo i to pravo niko ne može i ne smije oduzimati.

Kada su u pitanju ‘podobni’, postavlja se pitanje da li Prašović-Gadžo postaje podobna populaciji koja ima jak lobi u svijetu i čiji su izvori finansiranja nemjerljivi u promovisanju ili je to, kao po ko zna koji put do sada, “primicanje vatri” kako bi se bolje ugrijalo, tj. primicanje kamari novca sa koje se može uzeti  nešto i za sebe.

Dok je BH Telecom izdašno finansirao njenu firmu Tim system, u čijoj produkciji je snimana emisija Intervju 20, koju je emitirao BHRT, Prašović- Gadžo je bila novinarka. Kada je za tu firmu više novca počelo stizati od institucija i ministarstava kojim rukovode kadrovi SBB-a poput Fonda za zaštitu  okoliša FBiH ili Federalnog ministarstva okoliša i turizma, Prašović-Gadžo je postala političarka, kandidatkinja, a sada i zastupnica SBB-a u Parlamentu FBiH.

Da bi firma Tim system i dalje nastavila primati ogoromne grantove iz budžeta, koji kao zastupnica Prašović-Gadzo usvaja u Parlamentu, obavijestila je javnost kako se u izbornoj godini  razvela te kako nema više nikakve veze sa firmom koja je producirala Intervju 20.

Posebno je interesantno kako je Prašović-Gadžo organizatorima potvrdila dolazak objavljujući to ponosno na svom Facebook profilu, iako javnosti još uvijek nije poznato na koji način se dobija pozivnica i potvrdjuje učešće.

Ipak, nakon svega na šta nas je do sada navikla u svom javnom angažmanu, iznenađenje bi bilo da se Sanela Prašović-Gadžo ne pojavi na jednoj takvoj “paradi ponosa”, ali u našem narodu odavno je poznata izreka: Čega se pametan stidi…

(Index.ba)

Najnovije

Derbi na Grbavici, Radnik na Tušnju traži senzaciju

Utakmicama na Grbavici i Tušnju danas će biti spuštena zavjesa na jesenji dio sezone u Premijer ligi BiH. Derbi 19....