Sanirana ulica Avde Smajlovića od br. 2 do spoja sa Radničkom ulicom

preporučujemo

Na području Općine Novo Sarajevo izvršeni su radovi na sanaciji kolovoza u ulici Avde Smajlovića od br. 2 do spoja sa Radničkom ulicom. Radovi su izvedeni u okviru  tekućeg održavanja cesta po prioritetima mjesnih zajednica, a izvođač radova je firma „Sarajevoputevi“.

U prethodnom periodu izvršena je sanacija i rekonstrukcija kolovoza u ulici Olovska na području MZ „Hrasno brdo“ i na području MZ „Grbavica I“ od slastičarne Jadranka do ulice Zagrebačka br. 39.

U narednom periodu pristupit će se sanaciji ulica na sljedećim lokacijama:

MZ Grbavica II – ulica Behdžeta Mutevelića br.5 i Hasana Brkića br. 45-47 (parkiralište)

MZ Kvadrant – Dr. Fetaha Bećirbegovića 19-23 (parkiralište)

MZ Čengić Vila I – ispred objekta kolektivnog stanovanja u ulici Ferde Hauptmana 2-18 (rekonstrukcija kolovoza)

MZ Malta – između zgrade solidarnosti u ulici Envera Šehovića 17-27 i Veterinarskog fakulteta (sanacija kolovoza)

Radovi na tekućem održavanju cesta obuhvataju sanaciju udarnih rupa, manje sanacije kolovoza i putnih objekata, postavljanje ivičnjaka i slivnika, popravak lokalnih oštećenja kolovoza (udarnih rupa, pojedinačnih i mrežastih pukotina, uzdužnih i poprečnih denivelacija, omekšanog asfaltnog zastora, oštećenih rubova kolovoza), hitni popravci i intervencije u svrhu osiguranja odvijanja prometa, mjestimične popravke kolovozne konstrukcije puta u svrhu zaštite i povećanja nosivosti puta, poboljšanje sistema odvodnje puta, sanacija potpornih i obložnih zidova zamjena oštećenih i postavljanje novih šahtova i slivnih rešetki .

Za ove namjene u općinskom Budžetu planirano je oko 550.000 KM.

Najnovije

Vučić uručio negatoru genocida Orden Karađorđeve zvijezde prvog stepena

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić uručio je danas austrijskom piscu Peteru Handkeu Orden Karađorđeve zvijezde prvog stepena. Podsjetimo, Handke je poznat...