Sanirano više od 200 rupa na novogradskim ulicama

Preporučujemo

Današnjim okončanjem radova na Briješća brdu, za samo mjesec dana od kada je JP „Lokom“  preuzelo poslove sanacije oštećenja na lokalnim i nekategorisanim cestama, završena je sanacija sedam ulica u općini Novi Grad.

Bila je to odlična prilika da na pauzi 26. sjednice Općinskog vijeća, načelnik Semir Efendić zajedno sa Vijećnicima obiđe radove na Briješća brdu, gdje su ih predstavnici i radnici „Lokoma“ upoznali sa dinamikom radova i narednim koracima sanacije ulica.

- -

U proteklom periodu izvršena je krpaža više od 200 rupa na novogradskim ulicama, za što je utrošeno približno 80 tona asfalta. Nakon Briješća brda , radnici se sele u Vrandučku ulicu i ulicu Izeta Karišića, a plan je da već početkom naredne sedmice pređu u Vitkovac.

Posla ima, kažu radnici, neke  ulice završe za jedan dan, u drugima pak ostaju duže. Građani su zadovoljni urađenim i puni razumijevanja za radove na putu.

„ Pri ovim radovima vremenske prilike mogu biti prijatelj i neprijatelj. Mi smo imali sreću da je loše vrijeme bilo samo nekoliko dana, te smo za kratak period sanirali oštećenja u ulicama Harisa Čampare, Vladimira Preloga, Numan paše Ćuprilića, Zaima Imamovića, Viteškoj i Brezanskoj i ovu , danas, na Briješća brdu. Želja nam je da u narednih mjesec dana završimo cijelu desnu padinu, od Sokolja do Buča Potoka, u kojoj su ulice bile najoštećenije“, kazali su iz Lokoma.

Načelnik Efendić izrazio je zadovoljstvo što su Vijećnici imali priliku na licu mjesta da se uvjere kako od ideje i odluka koje su bilo potrebne na samom vijeću, poput one o proširenju djelatnosti preduzeća Lokom, nabavke opreme, izdvajanja sredsta za nabavku asfalta i prijem ljudi, vide konačnu fazu- saniranu ulicu.

- -

 

9„Iako izgleda lahko, proces i put nije bio jednostavan. Nadam se da su i naši Vijećnici, ali i ljudi koji ovim ulicama prolaze zadovoljni urađenim. Važno je naglasiti da ovo nije temeljita sanacija ulica, nego sanacija najurgentnijih oštećenja i rupa koje predstavljaju najveći problem. Mislim da će JP “Lokom“ u narednih nekoliko mjeseci uspjeti obuhvatiti cijeli Novi Grad, na zadovoljstvo svih nas“, kazao je Efendić.

Vijećnici koji su posjetili Briješća brdo , iskazali su zadovoljsto zbog urađenog posla, te zajedno sa predstavnicima Općine i JP „Lokom“ razgovarali o budućim planovima, načinima za dodatnim unaprijeđenjem i olakšanjem procesa krpaže, a sve sa ciljem da uređene ulice još više poboljšaju kvalitetu života u najmnogoljudnijoj općini u Kantonu Sarajevo.

Najnovije

Ademović se požalio na vrućinu: U parlamentu ne rade klima uređaji

Da i političari "muku muče" s vrućinama na radnom mjestu potvrđeno je i na današnjoj hitnoj sjednici Doma naroda...