Saobraćajni kolaps u Sarajevu se nastavlja, zatvara se više ulica zbog biciklističke utrke

preporučujemo

Saobraćajni kolaps koji je počeo jučer u glavnom gradu BiH nastavlja se i danas. Zatvaranje ulica zbog biciklističke utrke “UCI Gran Fondo World Championship – Istočno Sarajevo – Sarajevo 2021” trajat će od 10:00 do 17:00 sati.

Kako je najavljeno iz Vlade Kantona Sarajevo, u nevedenom periodu zatvoren će biti Put Famosa i to od entiteske linije do kružne raskrsnice sa ulicom Hrasnička cesta, kao i Hrasnička cesta, od kružne raskrsnice sa ulicom Put Famosa do kružne raskrsnice sa ulicom Butmirska cesta.

Saobraćaj će biti obustavljen i u Butmirskoj cesti, od kružne raskrsnice sa ulicom Hrasnička cesta do kružne raskrsnice sa ulicom Kasindolska, kao i u Kasindolskoj ulici, na dijelu od kružne raskrsnice sa ulicom Butmirska cesta duž ograde Međunarodnog aerodroma Sarajevo do spoja saobraćajnice sa ulicom Džemala Bijedića.

Ruta kojom će se kretati biciklisti

U navedenom periodu neće se saobraćati u ulici Džemala Bijedića, od raskrsnice sa ulicom Kasindolska do raskrsnice sa ulicom Ante Babića. U ulici Ante Babića saobraćaj će biti obustavljen od raskrsnice sa ulicom Džemala Bijedića do kružne raskrsnice sa ulicom Želimira Vidovića Kelija.

U ulici Želimira Vidovića Kelija neće biti saobraćaja od kružne raskrsnice sa ulicom Ante Babića do entitetske linije, kao i na dijelu regionalnog pravca R446 – put za Trebević koji je u nadležnosti Ministarstva saobraćaja Kantona Sarajevo.

Pročitajte:  Štrajk upozorenja u JU "Djeca Sarajeva", Sivro: Djeca neće ispaštati, ali bi mogla ispaštati Vlada KS
Pročitajte:  I ovog vikenda obustava saobraćaja u KS zbog utrke

Najnovije

Đoković može igrati na Australian Openu iako nije vakcinisan

Čini se da nevakcinisanim teniserima i teniserkama ipak neće biti zabranjen dolazak na Australian Open, ali će na prvom...