Sarajevo Business Forum 17. i 18. maja u Sarajevu, zvanično otvorena online registracija učesnika

Preporučujemo

Zvanično je otvorena online registracija učesnika i medija za 12. Sarajevo Business Forum, koji će biti održan 17. i 18. maja u Sarajevu (Hotel Hills Ilidža).

Zainteresirani za učešće na najvećoj poslovno – investicijskoj konferenciji u regionu, mogu se registrovati putem web stranice https://sarajevobusinessforum.com, saopćeno je iz Bosna Bank International (BBI).

- -

Sarajevo Business Forum dvanaesti put okuplja najutjecajnije poslovne i političke lidere iz regiona i svijeta, s ciljem prezentiranja poslovnih prilika i mogućnosti ulaganja u Bosnu i Hercegovinu, ali i zemlje regiona: Albaniju, Crnu Goru, Hrvatsku, Sjevernu Makedoniju, Sloveniju i Srbiju.

Glavna tema ovogodišnjeg Sarajevo Business Foruma je regionalna saradnja i mogućnosti jačanja privrednih odnosa sa Evropskom unijom, o kojoj će ključni donosioci odluka iz regiona diskutovati već prvog dana Foruma. U fokusu ovogodišnjeg izdanja Sarajevo Business Foruma bit će i infrastrukturni projekti i energetika, u cilju boljeg povezivanja regiona u prevazilaženju svjetske energetske krize.

Osim online registracije za učešće, privrednici mogu prijaviti i postaviti svoje investicijske projekte iz različitih industrija, te nominovati kompanije ili pojedince za Sarajevo Business Bridge Awards.

Nove prilike za umrežavanje i investiranje očekuju sve učesnike Sarajevo Business Foruma, koje pod pokroviteljstvom Predsjedništva Bosne i Hercegovine, organizira Bosna Bank International (BBI) u saradnji sa strateškim partnerom – Ministarstvom privrede Kantona Sarajevo, te dioničarima BBI banke – Islamskom razvojnom bankom (IsDB), Dubai islamskom bankom (DIB) i Abu Dhabi islamskom bankom (ADIB) kao i brojnim drugim domaćim i inostranim partnerima, navodi se u saopštenju.

Najnovije

Broj zaposlenih u BiH u martu bio 853.002 osobe, a prosječna neto plaća 1.353 KM

U martu 2024. godine broj zaposlenih osoba u BiH iznosio je 853.002, a od toga 387.022 žena, navode iz...