Sarajevo: Članovi Predsjedništva BiH dočekali Lavrova

Preporučujemo

Sergeya Lavrova, ministra vanjskih poslova Ruske Federacije, danas su u Sarajevu dočekali članovi Predsjedništva Bosne i Hercegovine, prenosi Anadolija.

Nakon sastanka s predsjedavajućim Bakirom Izetbegovićem te Mladenom Ivanićem i Draganom Čovićem, članovima Predsjedništva BiH, Lavrov će zvaničnu posjetu BiH nastaviti u Ministarstvu vanjskih poslova.

Uslijediće sastanak s bh. kolegom Igorom Crnadkom. Prema Crnadkovim riječima, glavne teme sastanka s Lavrovom biće ekonomija, mutilateralna saradnja i podrška Rusije Daytonskom sporazumu.

Nakon razgovora planirano je da Cranadak i Lavrov potpišu Plan konsultacija između Ministarstva vanjskih poslova BiH i Ministarstva vanjskih poslova Ruske Federacije za razdoblje 2019/2020.

U popodnevnim satima najavljen je odlazak Lavrova za Banjaluku, gdje će posjetiti lokaciju na kojoj su postavljeni temelji za izgradnju Srpsko-ruskog hrama i duhovno-kulturnog centra.

Za 15.45 sati planirano je da se Lavrov sastane s Miloradom Dodikom, predsjednikom bh. entiteta Republika Srpska. Zatim će uslijediti sastanak delegacija i dodjela odlikovanja.Nakon konferencije za medije, Lavrov će održati sastanak i s ministrom vanjskih poslova Srbije Ivicom Dačićem.

Najnovije

Prihodi od indirektnih poreza veći za 652 miliona KM

Prihodi od indirektnih poreza u jedanaest mjeseci 2023. godine iznosili su 9 milijardi i 727 miliona KM i veći...