SARAJEVO Ministarski sastanak o migracijskim izazovima u regiji

preporučujemo

Ministarski sastanak na kojem će se razgovarati o migracijskim izazovima u regiji zapadnog Balkana , održat će se danas u Sarajevu, a prisustvovat će joj  ministri i predstavnici država koji se nalaze na ovoj ruti.

Ministarstvo sigurnosti i Ministarstvo za ljudska prava i izbjeglice Bosne i Hercegovine, uz podršku Međunarodne organizacije za migracije (IOM), organiziraju  ministarski sastanak “Suočavanje s izazovima mješovitih migracija u regiji” – Sigurnosni i humanitarni aspekti.

Kako je najavio ministar sigurnosti Dragan Mektić na  međunarodnoj  konferenciji o migracijama  učestvovat će predstavnici Grčke, Makedonije, Albanije, Srbije, Crne Gore, BiH, Hrvatske, Slovenije i Austrije a na kojoj će pokušati pronaći jednu tačku na balkanskoj ruti na koju bi se fokusirali svi radi zaustavljanja migracija.

Svrha sastanka je da se definiraju budući koraci koje treba poduzeti u zajedničkom suočavanju sa problemom migracija.

U prvom panelu govorit će se o sigurnosnim aspektima i borbi protiv ilegalnih migracija, a u drugom o humanitarnom aspektu migracionih kretanja.

Sastanak će biti održan u zgradi institucija BiH.

Najnovije

Iz sindikata poručuju da uslovljavanje radnika vakcinacijom u FBiH nije po zakonu

Predsjednik Saveza samostalnih sindikata Bosne i Hercegovine (SSS BiH) Selvedin Šatorović je naglasio da poslodavci nemaju zakonsko utemeljenje da...