Sarajevo: Na letu iz Istanbula uhapšen bh. državljanin na osnovu potjernice protiv sigurnosti saobraćaja

preporučujemo

Službenici Jedinice granične policije Aerodrom Sarajevo 21.3.2018. uhapsili su T.S. (1957.), državljanina Bosne i Hercegovine.

Graničnim provjerama utvrđeno je da je za njim Kantonalno tužilaštvo Kantona Sarajevo raspisalo potragu zbog teških krivičnih djela protiv sigurnosti javnog prometa.

Na Međunarodni aerodrom Sarajevo stigao je letom iz Istanbula. Predat je službenicima Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo.

Istoga dana, na Međunarodnom graničnom prijelazu Karakaj pri ulasku u BiH uhapšen je M.L. (1979.) jer ga potražuje Općinski sud u Sarajevu zbog krivičnog djela „krivotvorenje isprave“.

Službenici JGP Zvornik bh. državljanina predali su službenicima Odjeljenja sudske policije sudova u Tuzlanskom kantonu.

Na Graničnom prijelazu za pogranični promet Gabela prilikom ulaska u BiH službenici JGP Doljani uhapsili su S.Z. (1983.) nakon što je ustanovljeno da ga potražuje Općinski sud u Živinicama zbog krivičnog djela „teška krađa“.

Bh. državljanin 22.3.2018. predat je službenicima Sudske policije Široki Brijeg.

 

Najnovije

Aleksandar Vučić: Sačuvat ćemo mir, nikome nije do rata, ali plašim se neodgovornosti i neozbiljnosti zapada. Mislim da su sankcije loša politika

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić večeras je komentarišući situaciju u regiji kazao da rata neće biti.   “Sačuvat ćemo mir, nikome nije...