Sarajevo prethodnih dana zatrpano smećem, RAD poručio da su vozila bila pokvarena

preporučujemo

Na zamjerke građana da su brojni dijelovi Sarajeva zatrpani smećem, iz preduzeća RAD kažu da je do problema došlo jer su im bila pokvarena vozila za pražnjenje zvonastih kontejnera. Kako objašnjavaju, vozila su jučer popravljena i od tada se trude što prije ukloniti nagomilani otpad.

“Zbog otpada koji se odlaže u zvonaste kontejnere, došlo je do kvarova na voziolima koja ih prazne. Nažalost, u tim kontejnerima se nađe kabastog, građevinskog otpada…, dođe do kvara prese i tako smo ostali bez dva vozila za vrlo kratko vrijeme. Ona su jučer osposobljena, počela su raditi i krenulo se s uklanjanjem otpada u tri smjene”, objašnjava Mirza Ramić, glasnogovornik KJKP Rad.

Zamolio je građane da propisno odlažu otpad u ove kontejnere, kako ne bi dolazilo do ovakvih situacija. Kako je rekao, veliki problem predstavljaju im i nesavjesni vozači, koji nerijetko parkiraju ispred kontejnere i tako komunalcima onemoguće rad, te je i njih zamolio za razumijevanje.

Izrazio je nadu da će uskoro doći do izmjena zakona po kojima će nesavjesni pojedinci biti adekvatno sankcionirani za nepropisno odlaganje otpada.

Najnovije

SDA raspušta odbor u Novom Gradu i imenuje povjereništvo

Stranka demokratske akcije (SDA) raspustit će svoj odbor u sarajevskoj općini Novi Grad, saznaje portal Klix.ba Nakon raspuštanja odbora bit...