Sarajevo: Sa dnevnog reda sjednice skinuta tačka o Formuli E

preporučujemo

Gradsko vijeće Sarajeva je na prijedlog gradonačelnika Abdualaha Skake sa dnevnog reda današnje sjednice skinulo tačku vezanu uz inicijativu o održavanju utrke Formule E u Sarajevu i preraspodjelu sredstava, prenosi N1.

“Na inicijativu Samira Cerića, poduzetnika iz Velike Britanije koji je rođen u BiH, Grad Sarajevo je prije šest mjeseci započeo neformalne razgovore o mogućnosti održavanja utrke Formule E u Sarajevu polovinom 2019. godine”, stoji u informaciji o mogućnosti realizacije projekta održavanja Formule E u Sarajevu koju potpisuje gradonačlenik Abdulah Skaka.

Formula E je takmičenje koje organizira Međunarodna automobilistička federacija (FIA), pod čijim okriljem se organizira i Formula 1. Bolidi Formule E su električni trkaći automobili, a prva utrka održana je u Pekingu 2014. godine. Sve utrke Formule E održavaju se u središtima velikih gradova (npr. Hong Kong, Mexico City, New York, Rim, Pariz, Berlin, Santiago, Zürich) i u njima učestvuju slavni timovi i proizvođači, a utrkama se promovira zelena tehnologija. Formula E je postala drugo takmičenje po popularnosti i medijskoj zastupljenosti u hijerarhiji FIA-e, odmah iza Formule 1.

Najnovije

Ministarstvo sigurnosti potrošilo oko 12.000 KM na poklone, ručkove u Blagaju, Bihaću…

U Ministarstvu sigurnosti BiH, za razliku od ostalih, niko nema pravo na biznis kartice za reprezentaciju pa ih niko...