Sarajevo: Škola skijanja za starogradske osnovce i ove zime

Preporučujemo

Općina Stari Grad i ove godine organizuje besplatno zimovanje i školu skijanja za učenike osnovnih škola iz Starog Grada, prva grupa kreće put Igmana u ponedjeljak, 7. januara, prenosi Anadolu Agency (AA).

Planirano je da ove zime nauči skijati oko 60 djece kojima roditelji ne mogu priuštiti skupu opremu, instruktore i boravak na planinama.

“Kao odgovorna lokalna samouprava želimo pružiti našim najmlađim sugrađanima priliku da nauče prve korake skijanja”, kazali su u nadležnoj Službi za obrazovanje, kulturu i sport.

Općina Stari Grad će osigurati petodnevni boravak na planini sa punim pansionom, opremu, instruktore i korištenje ski lifta, te ljekarski nadzor i osiguranje.

Za vrijeme večernjih sati učenicima će biti organizovane tematske večeri: karaoke, kvizovi, društvene igre i kino večeri. Zimovanje će biti organizovano kao i prethodnih godina na Velikom polju olimpijske planine Igman.

U prvoj grupi – od ponedjeljka 7. do 11. januara, su osnovne škole “Vrhbosna”, “Šejh Muhamed ef. Hadžijamaković” i “Mula Mustafa Bašeskija”.

U drugoj grupi – od 14. do 18. januara su škole “Edhem Mulabdić”, “Saburina” i “Hamdija Kreševljaković”.

Općina Stari Grad će za projekat “Igman 2019” izdvojiti 15.000 KM.

Najnovije

Teška nesreća u Velikoj Kladuši, muškarac stradao u svom dvorištu

U teškoj saobraćajnoj nesreći u kladuškom naselju Vejinac, Gornji Purići, jedna osoba smrtno je stradala. Kako javlja Radio Velika kladuša,...