Sarajevo: U subotu 12. maja Drugi austrijski bal

Preporučujemo

U subotu 12. maja u Sarajevu se održava Drugi austrijski bal.  Austrijska ambasada u Sarajevu, Grad Sarajevo i Grad Beč sa prijateljima manifestacije vrše posljednje pripreme pred održavanje Drugog austrijskog bala u Sarajevu.

Organizatori ističu da se i ove godine čini sve kako bi se program učinio atraktivnim za sve muzičke ukuse posjetilaca, te će u pet plesnih sala svakog sata biti nuđeni novi saržaji. Uz to, „Orkestar Bečkog opernog bala“ i ove godine dolazi u Sarajevo, a program će upotpuniti i Vojni orkestar iz Koruške, Tango-trio Eudiates te pijanista Robert Werner.

- -

„Interes kako posjetilaca, tako i medija jeste izniman kada je Drugi austrijski bal u pitanju. Veliki broj osoba dolazi u Sarajevo samo da bi prisustvovalo balu i time se potvrđuje potreba da se ovakvi događaji uvrste u kulturnu ali i u turističku ponudu glavnog grada Bosne i Hercegovine“, izjavila je Zinaida Jamakosmanović, direktorica Zi Public Relations agencije i članica organizacijskog odbora.

U jednoj balskoj sezoni širom svijeta se održi preko 1500 balova. Drugu godinu za redom, Sarajevo i na ovaj način staje rame uz rame sa brojnim svjetskim i evropskim gradovima u kojima se bal tradicionalno organizuje.

Kroz izuzetno bogat program Drugog austrijskog bala posjetioce će ove godine voditi šarmantni voditeljski par –  Merima Šemić i Dejan Kukrić. Gledaocima poznati kao šarmantni voditelji tv kuća N1 odnosno BHT1, Merima i Dejan, sa uzbuđenjem vrše posljednje pripreme kako bi posjetiocima pružili maksimalni užitak.

Prodaja karata za bal je počela preko sistema kuipkartu.ba i na svim njihovim prodajnim lokacijama BKC, plato Skenderije itd.

Portal klix.ba je medijski pokrovitelj ovog događaja.

Najnovije

Miličević: Dodik je nekada SDS klevetao OHR-u, a danas kleveće opoziciju Vladimiru Putinu

Predsjednik SDS Milan Miličević komentarisao je sastanaka predsjednika RS-a Milorada Dodika sa ruskim liderom Vladimirom Putinom. "Dodik je prevazišao sam...