Sarajevo: Učenici i zaposleni u OŠ “Avdo Smailović” uplaćuju 8.500 KM pomoći za Turkiye i Siriju

Preporučujemo

Učenici i zaposleni u sarajevskoj Osnovnoj školi “Avdo Smailović” prikupili su ukupno 8.500 KM za pomoć stanovništvu Turkiye i Sirije nakon razornih zemljotresa koji su ovo područje zadesili 6. februara, javlja Anadolija.

Sekcija Crveni križ OŠ “Avdo Smailović” na čelu sa direktorom Arminom Ramićem odmah nakon saznanja o zemljotresima u Turkiye i Siriji pokrenula je akciju prikupljanja finansijske pomoći narodima ovih zemalja.

“U akciji su učestvovali učenici i uposlenici škole i prikupljena su sredstva u iznosu od 7.500 KM”, objavljeno je iz ove škole.

Sindikalni odbor ove škole takođe je donio odluku o isplati 1.000 KM s računa podružnice prema odluci Upravnog odbora SSOOiO FBiH o organiziranju akcije prikupljanja finansijske pomoći “Prosvjetni radnici solidarno u akciji prikupljanja pomoći narodima Turkiye i Sirije stradalim u zemljotresima”.

Ukupan iznos od 8.500 KM će biti uplaćen na poseban račun Sindikata za posebne namjene, a nakon završetka akcije u svim školama na području Kantona Sarajevo biće doznačen na transakcijski račun Sindikata obrazovanja Turkiye – EGTIM BIR SEN, a koji će novac distribuirati onima kojima je pomoć najpotrebnija i koji su najugroženiji.

Najnovije

Naredne sedmice počinje suđenje Dodiku i Lukiću, a Sud izriče presudu Cikotiću

U Sudu Bosne i Hercegovine u srijedu, 6. decembra, planiran je početak suđenja početak suđenja Miloradu Dodiku, predsjedniku Republike...