Sarajevo: Udario dijete automobilom pa pobjegao

preporučujemo

Jedna osoba je uhapšena u Sarajevu nakon što je automobilom udarila dijete i pobjegla sa mjesta događaja.

Naime, kako je saopćeno iz MUP-a Kantona Sarajevo, jučer u 12:50 sati sarajevskoj ulici Adema Buće, dogodila se saobraćajna nesreća.

“Tom prilikom došlo je do udara i obaranja na kolovoz djeteta inicijala M. A. (2011.) iz Sarajeva od strane automobila Golf II, nepoznatog registarskog broja, sa kojim se NN vozač nakon nezgode bez zaustavljanja udaljio u nepoznatom pravcu. U ovoj saobraćajnoj nezgodi neutvrđen stepen tjelesnih povreda zadobio je pješak-dijete kojem je ljekarska pomoć ukazanana na KUM KCU Sarajevo, gdje je do daljnjeg zadržana na opservaciji”, naveli su iz policije.

O cijelom slučaju je obaviješten dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva KS, a uviđaj su obavili uviđajne ekipe MUP-a KS.

“Istog dana u 18:10 sati, policijski službenici Sektora uniformisane policije – Odijeljenje za saobraćajne istrage, su pronašli navedeno vozilo i vozača inicijala S.S. (1995. godište iz Sarajeva), koji je zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo ne pružanje pomoći povrijeđenoj osobi u saobraćajnoj nezgodi, lišen slobode”.

O navedenom slučaju je obavješten dežumi tužitelj Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu, a uhapšena osoba je predata u prostorije Jedinice za osiguranje objekata i zadržavanje uhapšenih osoba, piše N1.

Najnovije

Tužilaštvu RS-a predat i Branislav Zeljković

Branislav Zeljković, direktor Instituta za javno zdravstvo Republike Srpske, predat je Tužilaštvu Republike Srpske. Zeljkovića su policijski službenici Uprave za...