- Advertisement -

Sarajevska policija provela akciju Malta dva, ima uhapšenih

Preporučujemo

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo jučer su proveli akciju kodnog naziva ”Malta dva” i tom prilikom uhapšene su tri osobe.

Kako piše u saopćenju MUP-a KS, jučer u 12,30 sati, provodeći akciju pod nadzorom Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, policijski službenici Odjeljenja za borbu protiv zloupotreba opojnih droga, u saradnji sa drugim organizacionim jedinicama Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo, uhapsili su osobe inicijala O.H., rođen 1992.godine u Splitu, B.M., rođen 1996.godine u Sarajevu i B.A., rođen 1994.godine u Sarajevu.

Svi su uhapšeni nastanjeni u Sarajevu, a slobode su lišeni zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivično djelo iz člana 238. stav 1. KZ F BiH (Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga).

Izvršenim ličnim pretresima navedenih osoba, pretresima stambenih objekata koje koriste na području općina Novo Sarajevo i Novi Grad, kao i pretresom putničkog motornog vozila koje koristi B.A., pronađeno je i oduzeto:

– određena količina materije koja asocira na opojnu drogu marihuanu,

– dva mobilna telefona,

– jedna digitalna vaga i

– određena suma novca u raznim apoenima i valutama.

Nakon završene kriminalističke obrade, O.H., B.M. i B.A. će uz izvještaj o počinjenom krivičnom djelu biti predati u nadležnost tužiocu Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, prenosi N1.

- Advertisement -
- Advertisement -

Najnovije

Asfaltira se dio trase Marša mira

Marš mira, pješački pohod stazama kojim su se Podrinjci u julu 1995. godine probijali ka slobodnoj teritoriji, nakon dvije...