Sarajevska policija uhapsila razbojnika pet minuta nakon pljačke apoteke

Preporučujemo

U ulici Skenderija, općina Centar Sarajevo, jučer je u 9.55 sati nepoznata osoba je izvršila krivično djelo razbojništva nad uposlenicom u apoteci “Gral”, saopćeno je iz MUP-a KS-a.

Tom prilikom maskirana osoba je uz prijetnju nožem otuđila određenu sumu novca, a zatim se udaljilo u nepoznatom pravcu, saopćeno je.

“Radeći na rasvjetljavanju navedenog krivičnog djela, istog dana u 10 sati, policijski službenici II PU su u ulici Terezija, općina Centar Sarajevo, pronašli i lišili slobode A.N., rođen 1980. godine u Tuzli, gdje je i nastanjen, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo iz člana 289. KZ F BiH (Razbojništvo). Prilikom pretresa kod istog je pronađen i oduzet otuđeni novac”, kažu iz MUP-a

O svemu je obaviješten tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, a A.N. je predat u Jedinicu za osiguranje objekata i zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo. Policijski službenici nastavljau rad na rasvjetljavanju i dokumentovanju kriminalnih aktivnosti navedene osoba, prenosi radiosarajevo.

Najnovije

NiP izbacio iz članstva Nijaza Musića kojeg su prošle godine dočekali kao heroja i borca protiv korupcije

Danas je iz Naroda i pravde isključen Nijaz Musić, zastupnik u Skupštini BPK Goražde, potvrdio je na svom Facebook...