Sarajevski energetski forum u junu će ugostiti najveća imena iz ove oblasti

Preporučujemo

Glavni grad Bosne i Hercegovine će nakon Sarajevo film festivala i Sarajevo business foruma dobiti i Sarajevo energy forum – SEF, koji će se održati u junu, 20-23. ove godine, u hotelu Hills na Ilidži.

Organizator SEF-a je prva registrirana fondacija na nivou BiH iz ove oblasti – Solarna akademija sa partnerima.

- -

Bit će ovo prilika, kako su najavili organizatori da se na jednom mjestu okupe eksperti, investitori, razvojni menadžeri, proizvođači opreme, regulatori, akteri iz akademske zajednice, energetskih kompanija, javnih preduzeća, te predstavnici vlasti i institucija iz Bosne i Hercegovine, regije i Evropske unije. Osim toga, organizacije civilnog društva i mediji biće važan partner i sastavni dio ovog velikog regionalnog dogadjaja.

Tema foruma je kako dati najbolji odgovor i jasnu viziju ka brzom zaokretu EU prema energetskoj tranziciji i obnovljivim izvorima energije, što je i obaveza zemalja u regiji koje su kandidati za članstvo u EU, te kako potencijale energije pretvoriti u razvojnu šansu BiH i Jugoistočne Evrope.

Ono što će dodatno obogatiti ovaj dogadjaj je da će sastavni dio ovoga Foruma biti i sajam izlagača, za koji je već iskazan veliki interes, a gdje će se učesnici moći upoznati sa najnovijim dostignućima po pitanju opreme i savremenih rješenja za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost.

Dosad je već veliki dio značajnih partnera, panelista i izlagača iz BiH, regiona i EU potvrdio svoje učešće na Sarajevskom energetskom forumu u junu, a uskoro će biti objavljen i cjelokupan program, najavili su organizatori.

Najnovije

Crnadak o odluci CIK-a za delegata u Domu naroda BiH: Nije još svanulo, ali se bar malo razdanilo

  Potpredsjednik PDP-a Igor Crnadak reagovao je na odluku Centralne izborne komisije (CIK) Bosne i Hercegovine, kojom je potvrđeno da...