Sarajlija koji je pretučen zbog džeparoša: Neka vas ne bude strah reagovati na nepravdu i zlo, to je dužnost građana

preporučujemo

Sarajlija Hajrudin Zulfić, koji je prošle sedmice pretučen jer je pomogao sugrađaninu koji se našao na meti džeparoša, nagrađen je jučer od Gradske uprave Grada Sarajeva, a svojim statusom na Facebooku zapalio je društvene mreže.

On se, naime, oglasio povodom svih dešavanja i počasti koja mu je ukazana, te istaknuo kako je zahvalan na svemu, ali da nije bilo potrebe za tim.

“Ne smatram ovo herojstvom već običnom stvari, normalnom dužnošću kao građanina, normalnom obavezom kao insana. Moja priča tek počinje…

Ljubav koju imam prema ovom gradu, ovom narodu i ovoj državi ne može se opisati. Nakon svih dešavanja i nezgode koja se desila ja ne odustajem od borbe protiv onih koji skrnave ovaj grad, oštećuju ovaj narod. Ovaj grad ima poseban duh i posebnu priču. Mi koji živimo u njemu moramo se truditi da Sarajevo bude što bolje, jer u boljem Sarajevu bit ćemo i bolji mi”, istaknuo je Zulfić.

On je dodao i kako svaki građanin treba početi od čišćenja papira na cesti, do velikih djela kojima će promijeniti Sarajevo, prenosi radiosarajevo.

“Nakon današnjeg priznanja još sam jači i još hrabriji, ali i još odlučnini. A kako i ne bi kada znate da grad koji volite i u kojem živite stoji iza vas. Stoji vam na raspolaganju vazda. Neka vas ne bude strah reagirati na nepravdu i na zlo, jer jedino tako možemo sve pobijediti i jedino tako možemo biti dobri”, dodao je Zulfić, dok ostatak njegovog statusa možete pročitati u nastavku.

Najnovije

Akademija u Sarajevu: Alija Izetbegović bio i ostao čovjek čije ideje, rad i djelovanje vrijedi spominjati

Usprkos stalnim nasrtajima, Bosna i Hercegovina opstaje i nastavlja svoj put ka Evropskoj uniji i NATO savezu, rečeno je...