Sarić: Čast i privilegija je biti reprezentativac BiH, posebno sa ovakvim imenima

Preporučujemo

Elvis Sarić je još jedan od reprezentativaca koji je svoje prve nastupe ubilježio na američkoj turneji. Kaže da mu je čast i privilegija biti član reprezentacije, posebno u društvu sa imenima koje ima BiH.

“Ne može se zanemariti ni činjenica da poslije toga postaneš malo zanimljiviji nekim trenerima i ljudima iz nogometa”, kazao je prvotimac Sarajeva, koji nije imao tremu prilikom prvog nastupa za A nacionalni tim BiH.

- -

“Ne bih mogao reći da sam imao tremu, prije je to bila neka pozitivna nervoza. Možda zato što smo svi bili igrači iz domaće lige pa se manje-više znamo, te je bilo lakše prevladati taj početak. Sada kad dođu svi reprezentativci mogu samo ponoviti da će mi biti čast da se lično upoznam sa njima, dijelim svlačionicu i igram”, rekao je Sarić.

U BH Telecom ligi počela je Liga za prvaka u kojem Sarajevo igra vrlo loše. Četvrti su na tabeli, a borba za titulu sa Željezničarom i Zrinjskim je izgubljena.

“Nismo opravdali ono čemu smo se svi nadali. Propustili smo neke prilike, nije se ostvarilo sve kako smo zamišljali. Nismo u nekoj bajnoj situaciji, ali se moramo izvući što prije kako znamo i umijemo. Trenutno se borimo za treće mjesto koje nas vodi u Evropu i nadam se da, uz maksimalan angažman svih nas, možemo to i ostvariti”, mišljenja je Sarić.

Kako je rekao, sviđa mu se novi sistem takmičenja:

- -

“Mislim da je to pozitivna promjena, posebno u Ligi za prvaka gdje je svako kolo derbi, svaka utakmica neizvjesna. Niko ne može sa sigurnošću tvrditi da će pobijediti u svakoj utakmici, što daje dodatnu draž, a sigurno da ta neizvjesnost privlači i veći broj gledalaca.”

Najnovije

Istraga protiv Danijela Simića i RTRS-a zbog negiranja genocida, Suljagić saslušan kao svjedok

Direktor Memorijalnog centra Srebrenica Emir Suljagić objavio je da je danas saslušan kao svjedok u predmetu protiv uredništva RTRS-a...