- Advertisement -

Šarović likuje: Otkazivanjem Orbanove posjete i ono malo “prijatelja” Dodiku okrenulo leđa

Preporučujemo

Predsjednik SDS-a Mirko Šarović prokomentarisao je otkazivanje posjete mađarskog premijera Viktora Orbana rekavši kako je ovo pokazatelj kako i ono malo “prijatelja” Dodiku okreće leđa.

– Očito da sankcije SAD-a Miloradu Dodiku polako uzimaju danak i da će se posljedice njegove loše politike sve više osjetiti ne samo u Republici Srpskoj nego i na međunarodnom planu – poručio je Šarović.

On kaže da su iz SDS upozaravali na to da nas Dodikova interesna, manipulativna – instant politika, ne vodi nigdje osim u izolaciju i to se polako obistinjuje.

– Upozoravali smo da Republika Srpska nema podršku za Dodikove najnovije najave, čak ni od strane onih koji su joj tradicionalno prijatelji. Zabrinuti smo da polako ostajemo sami i da će nas svi napustiti, naglasio je Šarović.

Šarović je kazao da je čak i prije 15 godina međunarodna pozicija Republike Srpske bila je mnogo bolja nego danas ako je sada uopšte imamo.

– Za vrijeme vladavine SNSD postali smo isključivo „slučaj“ međunarodne zajednice, oslabljeni i u diplomatskom i u ekonomskom smislu, a o želji da se sarađuje sa nama ili da se u Republiku Srpsku ulaže – više se i ne govori – zaključio je Šarović.

Pročitajte:  Šarović: Od lošeg zakona, još gore je da nemamo izbore
- Advertisement -
- Advertisement -

Najnovije

Vučić: Najžešći pritisci po pitanju Kosova, imamo velike probleme

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da se nalazimo u specifičnoj situaciji po pitanju svih dešavanja na i...