Šarović: Mi pobjeđujemo, imperija oko Dodika se urušava

Preporučujemo

Mirko Šarović, predsjednik SDS-a za N1 je istakao da trenutna vlast u Republici Srpskoj predvođena SNSD-om i Miloradom Dodikom apsolutno gubi Opće izbore u BiH te da će SDS, PDP i Nebojša Vukanović formirati vlast kako u RS tako i predvoditi vlast u Vijeću ministara BiH i dobiti i poziciju predsjednice RS i člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine.

Prvi dio kampanje je prema mišljenju Šarovića prošao uspješno. Kazao je da SDS nikada neće voditi negativnu kampanju protiv svojih protivnika.

“Sada upiremo prst u poziciju, oni su krenuli sa prljavom kampanjom moram da priznam”, kazao je Šarović.

Za SNSD Šarović kaže da se služe svime i svačim te da su u problemu jer, kako objašnjava, ako Milorad Dodik izgubi, gube svi.

“Imperija se ruši ako on izgubi”, dodao je Šarović i pojasnio: “On treba da se spasi, a ne pobijedi, on treba da se spase u cijeloj ovoj situaciji”.

Međutim, Šarović ističe da nije samo SNSD i njihov lider Dodik u problemu nakon gubitka izbora jer će oni insistirati na pokretanju svih istraga za sumnjive poslove. Navodi kako su već zabrinuti i svi okupljeni oko SNSD-a.

“Strahuje njih 30-50 koji su bili duboko involvirani u poslove koji će biti predmet istraga. I oni znaju šta će se desiti onog trenutka kada on izgubi. To je, ja bih rekao, historijski trenutak”, naveo je Šarović.

Kada je riječ o istraživanjima uoči Općih izbora, Šarović kaže da oni sa PDP-om i Nebojšom Vukanovićem vode.

“Istraživanja govore da smo u prednosti i da pobjeđujemo i na svim pozicijama i sposobni smo da formiramo Vladu RS i Savjet ministara”, naveo je Šarović.

Hoće li se ponoviti “afera papak”, odnosno kupovina poslanika u Narodnoj slkupštini RS nakon izbora, da SNSD formira ponovo vlast, Šarović odgovara: “To se ne može nikako desiti”.

Također, Šarović navodi da ni sa jednom strankom iz Federacije BiH nema postignut dogovor o saradnji nakon izbora, kada, kako ponovo naglašava, osvoje vlast.

Na kraju, Šarović kaže da nema nikakvih problema u opoziciji i da su jedino fokusirani na pobjedu 2. oktobra. Odbacio sve navode da stranci, pogotovo oni iz SAD-a, finansiraju predizbornu kampanju. Osim, toga Zoran Milanović i Dodik su strateški partneri po mišljenju Šarovića.

Otkrio je i s kim od politilčara je završio studije.

“Redovno sam završio u roku i moja generacija su Šefik Džaferović i Radomir Lukić, zajedno smo studirali”, kazao je Šarović na kraju gostovanja u programu N1.

Najnovije

Gruzija optužila trojicu srpskih državljana da su pripremali Gruzijce za državni udar krajem godine

Služba državne sigurnosti Gruzije saopćila je da su trojica srpskih državljana koji su posjetili Gruziju krajem septembra održali obuku...