Šarović: Ne očekujemo od predsjednika RS da širi strah, mržnju i da nas dijeli

Preporučujemo

Mirko Šarović, ministar vanjske trgovine i ekonomskih odnosa Bosne i Hercegovine, kazao je danas na pres-konferenciji Saveza za promjene da bi svi stanovnici Republike Srpske ”trebali da budu ponosni na predsjednika” i da ”ne očekuje od njega da širi govor mržnje i priziva rat”.

Šarović je kazao da Dodik šalje lošu sliku o cijeloj Republici Srpskoj.

- -

”Ne očekujemo do prvog čovjeka Republike, od predsjednika Republike da širi govor mržnje, da nas dijeli, da sije strah, da priziva rat. Mislim da je to nešto što ne bi trebao da čini. Mi bi trebali da se ponosimo s predsjednikom Republike koji nas predstavlja, da on tu funkciju obavlja na dostojanstven način, nažalost moramo da se stidimo predsjednika koji šalje jednu lošu sliku o cijeloj Republici Srpskoj”, kazao je Šarović.

Na pitanje reportera N1 televizije Borisa Breze da li su unutar Saveza za promjene već razgovaralo o kandidatima na izborima, Šarović je kazao da je o takvim temama rano govoriti.

”Ja kao član Glavnog odbora Srpske demokratske stranke mogu da kažem da mi vodimo unutrašnji dijalog u okviru SDS, naravno i kao Saveza za promjene. Među kandidatima se našlo i moje ime, zahvaljujem se onima koji misle da ja mogu da predstavljam SDS, Savez za promjene i ostale kolege. Još smo daleko od finalizovanja. Mogu jedino da prenesem zvaničnu informaciju predsjednika SDS-a u kojoj je u razgovorima s našim partnerima zatražio da SDS u okviru ovog Saveza bude prva stranka koja će birati pozicije, ali je sve je stvar dogovora partnera”, dodao je Šarović.

Najnovije

Broj zaposlenih u BiH u martu bio 853.002 osobe, a prosječna neto plaća 1.353 KM

U martu 2024. godine broj zaposlenih osoba u BiH iznosio je 853.002, a od toga 387.022 žena, navode iz...