Šarović: Planiram s najjačim sastavom donijeti bodove iz Sarajeva u Banju Luku

Preporučujemo

Kandidat za člana Predsjedništva BiH Mirko Šarović (SDS) rekao je kako planira, nakon pobjede na izborima, da “bodove u gostima iz Sarajeva donese u Banju Luku”.

“U reprezentaciju, kada moram da govorim Dodikovim jezikom, poziva se prvi tim, najsposobniji i najmarljiviji a ne neke drugoligaške rezerve. Ja u oktobru, nakon pobjede za Predsjedništvo BiH, planiram da na teren izađem sa najjačim sastavom koji će biti sposoban da, fudbalskim rječnikom rečeno, bodove u gostima iz Sarajeva donese u Banju Luku”, istakao je Šarović za novine Euroblic.

Kaže da bi hrabrost i politička vještina bila ući u Predsjedništvo BiH u Sarajevo i tamo izvojevati pobjedu nad druga dva člana Predsjedništva BiH, a niti jednu takvu pobjedu za četiri godine mandata Milorad Dodik nije donio u Banju Luku.

Pošto nema funkciju u Republici Srpskoj, kaže Šarović, lider SNSD-a je sve četiri godine mandata nastojao da rukovodi procesima u Banjoj Luci dok je u Sarajevu bilježio samo poraze.

“Narodnu skupštinu RS je pretvorio u svoj megafon a u potpunosti je unizio poziciju predsjednika RS-a i Željku Cvijanović, vrlo često zauzimajući njeno mjesto i ustavnu poziciju svodeći je na puki protokol”, naglasio je predsjednik SDS.

On kaže da su i diplomatske aktivnosti člana Predsjedništva BiH iz reda srpskog naroda tokom mandata bile loše.

“Mreža saradnika u diplomatsko-konzularnoj mreži i savjetnika u kabinetu koje je izabrao da ga prate nije bila sposobna da parira stalnoj ofanzivi stručnih timova druga dva člana Predsjedništva BiH. Zbog nestručnosti i nerada njegovih kadrova u Sarajevu, gotovo jednako kao zbog Dodikovog nesnalaženje u Predsjedništvu BiH doživjeli smo tolike poraze tokom prošle četiri godine”, zaključio je Šarović.

Podsjetimo, Šarovićevi protukandidati će biti Željka Cvijanović (SNSD), Nenad Nešić (DNS) i Vojin Mijatović (SDP).

Najnovije

Filmska potjera u BiH: Poznati prevarant policiji bježao 20 sati

Nedžad Velić (33) iz Cazina, za kojim je raspisano 13 potraga za razbojništvo i prevare, uhapšen je u Potkrajevima,...