Šarović: Uskoro pregovori sa Rusima, pokušat ćemo dobiti treću šansu za BiH

preporučujemo

Državni ministar vanjske trgovine i ekonomskih odnosa Bosne i Hercegovine Mirko Šarović rekao je danas novinarima u Sarajevu da će u naredih nekoliko dana razgovarati sa delegacijom iz Ruske Federacije, kada će pokušati da Bosna i Hercegovina dobije treću šansu za izvoz jabuka u tu zemlji, piše agencija Patria.

Kompanijama iz Bosne i Hercegovine od danas je zabranjen izvoz jabuka na tržište Ruske Federacije.Ruske vlasti obavijestile su nadležne bh. organe o zabrani uvoza u Rusiju jabuka iz BiH od 22. januara.

Razlog zabrane izvoza jabuka iz BiH je taj što je jedna kompanija iz Republike Srpske na rusko tržište plasirala jabuke iz Poljske.

Šarović je rekao da u ovom trenutku ne može govoriti kolika je to finansijska šeta na mjesečnom nivou, ali će ti podaci biti poznati u narednih nekoliko dana, kada nadležne agencije objave koliki je izvoz jabuka u Rusku Federaciju bio tokom decembra 2017. godine.

Pročitajte:  Turska jedan od najvećih svjetskih izvoznika lješnjaka zabilježila izvoz od skoro 344.370 tona

Najnovije

Mioković “potopio” Dodika: Ima obraza tražiti da se kažnjavaju oni koji Srbe nazivaju genocidnim, a na dnevnoj bazi vrijeđa Bošnjake

Dragan Mioković, penzionisani sarajevski policajac i neko ko svakodnevno komentariše aktuelnu političku situaciju u našoj zemlji, večeras se na...