Šarovićeva lekcija Dodiku: Raspakivanje Dejtona je samoubistvo za Republiku Srpsku

preporučujemo

Srpska demokratska stranka smatra da otvaranje teme o budućnosti BiH nije ništa drugo već podlo varanje i manipulisanje naroda, od onih koji danas upravljaju RS-om, istakao je predsjednik SDS-a Mirko Šarović.

Kako je dodao, ti isti su entitet doveli u ovakvu socijalno-ekonomsku situaciju i narodu ne mogu osigurati radno mjesto, osnovne životne potrebe ali i prijeko potrebnu vakcinu i normalnu zdravstvenu zaštitu.

“Neka predsjednik Republike Srpske i član Predsjedništva BiH otvaraju dijalog sa FBiH, želimo im puno sreće ali mi u tome nećemo učestvovati jer po nama to je avanturistički potez koji dovodi u pitanje i raspakuje Dejtonski mirovni sporazum, što je samoubistvo za Republiku Srpsku”, pojasnio je Šarović.

Šarović je naglasio da u SDS-u stvari gledaju na takav način, uvjereni da se vlast igra sa sudbinom Republike Srpske i naroda i time podriva temelje Dejtonskog mirovnog sporazuma, koji jeste osnovni međunarodni garant postojanja Republike Srpske.

“Budućnost i stabilnost Republike Srpske se gradi njenim ekonomskim razvojem i napretkom a ne neobavezujućim i nepotpisanim papirima i opasnim otvaranjem pitanja mirnog razdruživanja koje najavljuje Milorad Dodik igrajući se sa sudbinom Republike Srpske i njenom stečenom autonomnošću”, zaključio je Šarović.

Najnovije

U Neumu mnoštvo građana, ovogodišnja sezona bi mogla biti pun pogodak

U Bosni i Hercegovini vrhunac je toplotnog vala. Brojni građani spas od vrućina potražili su na bh. obali, u...