Saslušana majka mrtve bebe iz zamrzivača: “Niko nije znao da sam trudna”

Preporučujemo

Lidija M. (47), čija je beba nađena mrtva u zamrzivaču u Zemunu u kući u kojoj žive njezin suprug Zoran M. (62) i njihovo četvero djece, ispitana je u policijskoj stanici u Zemunu.

Majka bebe koja je pronađena u Zemunu u zamrzivaču policiji je priznala da je rodila mrtvo dijete, a kako niko nije znao da je trudna, odlučila je tijelo sakriti u škrinju.

“Lidija je priznala da je beba njena, ali je rekla da ju je rodila mrtvu. Međutim, to još uvijek ne znamo dok ne završi obdukcija. Također je rekla da je sakrila tijelo jer niko od njezinih ukućana nije znao da je trudna. Nije znala što da radi pa je mrtvu bebu stavila u zamrzivač. Ubrzo nakon tog porođaja Lidija je otišla i ostavila svoju porodicu”, rekao je sagovornik blizak istrazi.

Tijelo bebe, podsjetimo, u škrinji je prošle sedmice pronašao njen suprug Zoran kada ju je, kako je rekao, htio očistiti.

Zoran je kazao da su on i supruga imali nesuglasice te da se viđala s drugim muškarcima.

“Supruga koja je otišla i ja imali smo nesuglasice, imamo četvero djece… Supruga ne živi ovdje od maja, a ja živim ovdje otkad je kuća napravljena, 60 i nešto godina”, ispričao je Zoran istražiteljima.

Tijelo bebe poslano je na obdukciju kako bi se utvrdila starost, spol i uzrok smrti.

Najnovije

FBI uhapsio pripadnicu jedinice Zulfikar, optužena da je tokom rata u BiH mučila Srbe

Državljanka SAD-a iz Bosne i Hercegovine uhapšena je jučer u Morgantownu u Zapadnoj Virginiji pod optužbom da je lagala...