Sastanak vladajuće koalicije u RS: Poništavanje izbora nerealan je zahtjev

Preporučujemo

Predstavnici vladajuće koalicije u Republici Srpskoj konstatirali su, na sastanku danas u Banjoj Luci, da je ta koalicija stabilna nakon preliminarnih izbornih rezultata, a da su izbori provedeni fer i pošteno.

Za njih je poništavanje izbora nerealan zahtjev, jer bi se to moralo održati u skladu sa zakonom, što podrazumijeva nove kandidature i kampanje. Ipak ne isključuju mogućnost da je bilo neregularnosti na određenim glasačkim mjestima koje, kako je rečeno, ne mogu da utječu na ukupan rezultat.

Za zahtjeve za poništenje izbora, iz vladajuće koalicije u RS kažu da “tek kad CIK saopšti konačne rezultate počinje rok za žalbe”.

Sastanak vladajuće koalicije RS održan je dan uoči najavljenog protesta opozicije u Banjoj Luci zbog navodne izborne krađe i opstrukcija u brojanju glasova za predsjednika Republike Srpske.

Inače, opozicija iz Republike Srpske predala je danas u Sarajevu zahtjev Centralnoj izbornoj komisiji (CIK) za ponovno brojanje glasova za predsjednika RS.

Vladajuću koaliciju u Republici Srpskoj čine SNSD, SP, Ujedinjena Srpska, DEMOS, NPS i NDP, a sastanak u zgradi Narodne skupštine Republike Srpske bio je prvi nakon Općih izbora održanih 2. oktobra u Bosni i Hercegovini.

Najnovije

Dodik o tvrdnjama Albina Kurtija: RS nikada neće dozvoliti da BiH prizna Kosovo

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je danas da je Republika Srpska dio međunarodnog prava, potvrđena na najvišem nivou...