- Advertisement -

Sattler organizovao oproštajnu zabavu za američkog ambasadora Nelsona, prisustvovao i Dino Merlin

Preporučujemo

Američki ambasador u Bosni i Hercegovini Eric Nelson uskoro završava svoj mandat u našoj zemlji, a tim povodom je Johann Sattler, šef Delegacije EU u BiH i specijalni predstavnik EU u BiH, organizovao oproštajnu zabavu.

Nelsonov partner Filippo Tattoni-Marcozzi je na svom Instagram profilu objavio dvije fotografije na kojima pozira s gostima te se oprašta od prijatelja iz Bosne i Hercegovine.

Zabavi su prisustvovale brojne poznate ličnosti počev od bh. muzičke zvijezde Dine Merlina, gradonačelnice Sarajeva Benjamine Karić i njenog supruga te britanskog ambasadora u BiH Matthewa Fielda i njegove supruge.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Filippo Tattoni-Marcozzi (@filippotm)

Sudeći prema fotografijama zabavi su prisustvovali i Jasminko Halilović osnivač Muzeja ratnog djetinjstva, bh. poduzetnica Emina Agić, kao i reditelj Ademir Kenović.

Nelsona će na poziciji ambasadora Sjedinjenih Američkih Država u BiH naslijediti Michael Murphy koji je odlukom Senata zvanično izabran krajem decembra 2021. godine.

- Advertisement -
- Advertisement -

Najnovije

Kulaglić: Očekujemo od četiri do pet hiljada učesnika Marša mira 2022.

Ovogodišnje pripreme za Marš mira 2022 koji se održava u sklopu obilježavanja 27. godišnjice genocida nad Bošnjacima Srebrenice teku...